Жители на жилищен блок в британския град Питърбъро, графство Кеймбриджшър,

...
Жители на жилищен блок в британския град Питърбъро, графство Кеймбриджшър,
Коментари Харесай

Това е някакво нашествие: Плъхове превзеха домовете и автомобилите на британци

Жители на жилищен блок в английския град Питърбъро, графство Кеймбриджшър, се оплакаха от настъпление на плъхове , заяви Metro. Местни поданици настояват, че плъхове с разнообразни размери са завладяли домовете им и покрайнините . Хората отхвърлят да заплащат наем в символ на митинг против бездействието на локалната жилищна асоциация.

Според една от наемателките, 25-годишната Аби Снарт, плъховете са влезнали в колата ѝ, паркирана пред дома ѝ, и са деактивирали алармата .

„ Всеки път, когато отида до колата, те тичат вътре. Това е някакво настъпление “ , твърди тя.

Гризачите също сдъвкали защитния колан на столчето на детето ѝ. Жената добави, че по стените на къщата непрекъснато пълзят плъхове . Поради тази причина жителите не могат да отварят прозорци, което води до появяването на плесен в жилищата им. Снарт призна, че се опасява даже да изхвърли боклука, тъй като гризачите скачат върху нея и съседите ѝ .

Друга жителка сподели, че плъхове са развалили коледните дарове на детето ѝ . Жената оставила подаръците в колата за една нощ, а когато се върнала, разкрила, че са сдъвкани от плъхове.

„ Дори тези, които не бяха сдъвкани, трябваше да ги изхвърлим, тъй като по тях имаше урина от плъх “, споделя тя.

Първоначално чиновниците на жилищната асоциация са отказали да компенсират наемателите или да разрешат казуса. Сега обаче организацията твърди, че е създала проект за битка с вредителите. В близко време чиновници на сдружението, дружно със експерт по околната среда, ще посетят жилищата и ще подхващат ограничения за премахване на казуса.

По-рано беше обявено, че жителите на риболовен град в Австралия са били ужасени от настъпление на плъхове. Според тях броят на гризачите се е нараснал доста за няколко седмици и от този момент броят им непрестанно пораства: те безусловно са завладяли цялото крайбрежие
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР