Жители на Исперих поискаха ремонт на улиците и тротоарите в

...
Жители на Исперих поискаха ремонт на улиците и тротоарите в
Коментари Харесай

Разбити улици в Исперих: Защо след ремонт на ВиК целият град е в дупки?

Жители на Исперих желаеха ремонт на улиците и тротоарите в града. Две години след привършване на огромен план за замяна на 45 километра ВиК мрежа улиците в Исперих наподобяват на лунен пейзаж, а търпението на хората се изчерпва, оповестява bTV.

Сезгин Яшар всекидневно минава с колата си по разрушените улици в родния си град. Казва, че към този момент не помни какъв брой ремонта на колата си е направил през последните две години.

„ Това е ужасна обстановка, имаме инвалиди, имаме деца, пенсионери, които се спъват, падат. Колите ни са разрушени отвред, два спукани амортисьори имам, омръзна ни да вършим разноски по поправки на колите си”, оплаква се той.

Недоволстват и други поданици на Исперих, тъй като макар изхарчените по ВиК плана 48 милиона лв., напредването в града е голямо затруднение.

Диана Аспарухова е майка на дете с увреждания. Казва, че е дала 1500 лв. за количка, с която не мога да разхожда детето по тези улици.

„ Ние не желаеме просто да са асфалтират някакви дупки, а да се направи една проверка какво се е предписание и кой е подписал че всичко е ок”, акцентира и Венцислав Василев.

От кметството в Исперих обявиха, че улиците са в неприятно положение, тъй като ВиК планът е изпълнен за къси периоди и това не е разрешило качественото възобновяване на прокопаните асфалтови настилки.

Кметът на Исперих Бейсим Руфат признава, че не е удовлетворен от положението на уличната мрежа в града.

„ Това е наследството, което ми е оставено. Имаме уверението на компанията, че до края на месец май компанията ще пристигна да си в профил проблемите в пропаданията. Имаме подписано съглашение във компанията, дават обещание ни, че в най-скоро време ще дойдат”, разяснява той.

Общината е планувала и 500 000 лв. лични средства за поправки на уличната мрежа в Исперих, а жителите на града, които към този момент организираха един митинг, обявиха, че ще продължат да упорстват улиците на града да бъдат изцяло и качествено възобновени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР