Жители на Хасково излязоха тази вечер на протест срещу застрояването

...
Жители на Хасково излязоха тази вечер на протест срещу застрояването
Коментари Харесай

В Хасково протестираха срещу застрояването на парк

Жители на Хасково излязоха довечера на митинг против застрояването в един от най-големите паркове в града - "Ямача ". Кметът на Хасково Станислав Дечев и протестиращи са провели среща през вчерашния ден, на която са набелязани ограничения за справяне със обстановката, заяви градоначалникът.

Организатор на митинга е артистът Янко Митев, който изясни, че казусът бил заложен още през 2000 г, когато земята била актувана от тогавашната регионална администрация като благосъстоятелност на Трудово-кооперативно земеделско стопанство. По-късно теренът бил продаден на частен вложител, парцелиран, а преназначението му било променено.

Кметът Станислав Дечев заяви, че част от парцелите в парка към този момент са обществена общинска благосъстоятелност, а не както до момента - частна общинска благосъстоятелност.

Мога да успокоя обществото, че общинските терени са единствено и само за паркова среда, сподели още Дечев. Той добави, че първата стъпка е диалог със притежателя на частния парцел, с цел да се види неговото желание и тогава да се ревизират всички механизми за разрешаване на казуса. Решение постоянно има, добави още той.

Янко Митев осведоми, че се приготвят писма до Министерски съвет и до Омбудсмана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР