Жители на един от големите пловдивски квартали Каменица всеки ден

...
Жители на един от големите пловдивски квартали Каменица всеки ден
Коментари Харесай

Опасна пешеходна пътека в Пловдивско

Жители на един от огромните пловдивски квартали Каменица всеки ден рискуват, до момента в който пресичат пешеходната пътека на натоварената улица " Лев Толстой ". Само в границите на един месец, до момента в който е в България, американската звезда в кеча Мирослав Петров на два пъти едвам се разминава от тежък конфликт с профучаващите коли, на косъм да прекратят блестящата му спортна кариера на пешеходната пътека пред дома му. От общинската администрация се ангажираха с казуса.

Въпреки че упражнява тежък и рисков спорт в Съединени американски щати, една от звездите на Световната федерация по кеч Мирослав Петров се усеща най-застрашен в моментите, когато пресича на пешеходната пътека пред дома си в родния Пловдив.

Потърпевши като него са мнозина, описват хората от квартала. В региона има четири учебни заведения, едното от които е напълно наоколо. А боята на пешеходната пътека е съвсем изцяло изтрита. От общинското дружество за организация и надзор на превоза дадоха обещание да се заемат с казуса.

" На първо място възобновяване на хоризонталната маркировка, осветяване вероятно и слагане на светещи пътни знаци. Стартирала е процедурата по закон за публични поръчки за избор на реализатор за полагане на хоризонтална маркировка на територията на цялата община ", съобщи инж. Румяна Георгиева, " Безопасност на придвижването " към Оперативна програма ОКТ-Пловдив.

Новата маркировка ще бъде сложена до два месеца, подсигуряваха от общината. Те приканиха органите на полицията да засилят контрола в региона, тъй като поставените колчета за ограничение паркирането на тротоара непрестанно се отстраняват нелегално и това кара даже майките с колички да лавират на пътното платно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР