Жители на Добринище блокираха за половин час път II-19 в

...
Жители на Добринище блокираха за половин час път II-19 в
Коментари Харесай

Жители на Добринище блокираха пътя Банско-Гоце Делчев с искане за легнали полицаи

Жители на Добринище блокираха за половин час път II-19 в посока Гоце Делчев с искане да бъдат построени изкуствени неравности. Причина за митинга, по думите на жителите на града, е прекосяването с висока скорост на коли през обитаемото място. Пътят Банско - Гоце Делчев минава през самия град, като разделя цялостен квартал от централната част на Добринище.

Вижте фотоси > >

Това, което желаят хората е слагане на три броя изкуствени неравности за ограничение на скоростта. Първият на входа на града, посока Гоце Делчев-Добринище. Вторият на моста, който се намира сред стадиона и парка, и третият при гарата.

През годините тук са ставали произшествия. Сред потърпевшите е Неделчо Чалъков, чиято къща се намира на изхода на града в посока Гоце Делчев, директно преди завой. Преди години в дворната стена се удря лек автомобил, след време и моторист, в нея се е забивал и тежкотоварен автомобил. Според него решение е слагането на камери за скоростта, които биха стреснали водачи , които нарушават разпоредбите и карат допълнително от позволените 50 км/ч в обитаемото място, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според различен гражданин на Добринище - Димитър Далов, изкуствена грапавина ще реши казуса с недобросъвестните водачи, които влизат в града със доста превишаване на позволената скорост.

" Тук е основен път, само че минават деца, възрастни, учебното заведение е от другата страна, минават и туристи. Трябва да има " лежащ служител на реда ", няма какво да ги спре друго ", сподели още Далов.

 Снимка: БТА

За да бъдат чути настояванията им, тази заран жителите на Добринище блокираха пътя, като застанаха на две от местата, на които упорстват да бъдат взети ограничения .

 Снимка: БТА

Добринище е градче, което се развива, идват от ден на ден туристи, има доста деца, които пресичат този път, както и възрастни хора, сподели кметът на града Петър Галчев.

 Снимка: БТА

До момента локалните са събрали подписка с настояванията си, импортирана до кмета на Добринище. Уведомени са Община Банско, на чиято територия е градът, както и Агенцията " Пътна инфраструктура ".

Преди дни е имало комисия, която е огледала целия път и е взето решение да се слагат две изкуствени неравности, сподели още Петър Галчев. Предстои да бъдат проектирани и построени, както и да се обозначат със съответните пътни знаци. Вървим към този момент по този път с институциите, само че хората желаят да бъдат чути и това да се случи по-бързо, уточни кметът на Добринище.

 Снимка: БТА

През уикенда е изпълнено едно от настояванията - възобновяване и поддръжка на маркировката, която очевидно липсва, хората упорстват и за слагане на повече предупредителни знаци за пешеходна пътека и пресичащи деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР