Жители на Димитровград излязоха днес на протест заради замърсения въздух.

...
Жители на Димитровград излязоха днес на протест заради замърсения въздух.
Коментари Харесай

Протест заради замърсения въздух в Димитровград

Жители на Димитровград излязоха през днешния ден на митинг поради нечистия въздух. Организаторите от сдружението „ Дишай, Димитровград “ оповестиха, че от 11 часа ще тръгне шествие от централния площад и до 15 часа ще стигне до Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “.

Организаторите на днешния митинг от сдружението „ Дишай, Димитровград “ оповестиха по-рано, че през изтеклата седмица стойностите на серен диоксид от Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ са били три пъти над допустимите.

„ Протестът е кротичък и задачите са единствено едни - по-чист въздух на Димитровград “, безапелационни са протестиращите.

„ Изразяваме нашата гражданска позиция. Искаме чист и първокласен въздух “, прибавят недоволните.

Кметът на града Иво Димов поддържа стачкуващите и разгласи, че общината няма законови пълномощия за интервенция в работата на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “:

„ Нито можем да влезем на инспекция, нито можем да затворим съответното дружество, нито можем да създадем нещо, тъй че отговорността е върху нас, постановат се санкции. Знаете, Столична община беше наказана скоро. Доколкото разбрах и Пловдивска община е наказана “.

От нощес Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ краткотрайно спря работа.

Юристът на предприятието Юлиан Семерджиев сподели, че производството е прекратено поради планов ремонт:

„ Възможно е да има принос от нашите излъчвания към общия декор, само че сме безапелационни, че не сме главният замърсител и, с цел да бъде несъмнено открито, това би трябвало да го откри контролният орган “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР