Жители на близкия до Русе град Мартен протестираха тази вечер

...
Жители на близкия до Русе град Мартен протестираха тази вечер
Коментари Харесай

Жители на град Мартен протестираха за чист въздух

Жители на близкия до Русе град Мартен стачкуваха довечера за чист въздух. Участниците в недоволството блокираха за малко и придвижването по основния път Русе-Силистра.

Кметът на Мартен Димо Тонев изясни, че ежедневно се усещат миризми. "Не можем да кажем кой е източникът. Има способени хора, които да се произнесат ", сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

Един от участниците в митинга - Недялко Попов от екосдружението "Дунавски район ", съобщи, че миризмите идват от предприятия в индустриалната зона, обособена на площадката на някогашния Комбинат за тежко машиностроене /КТМ/ - сред Русе и Мартен.

Протестиращите разясниха статута на тази зона. Това провокира и съществени диспути на последното съвещание на Общинския съвет в Русе, когато гласуването на Общия организационен проект на общината бе отсрочено.



Недялко Попов сподели, че жителите на Мартен са срещу зоната да е със статут "чисто индустриална ", защото това ще позволи построяването на предприятия от химическата индустрия, да вземем за пример.

По думите му жителите на Мартен не желаят производства, които замърсяват, да са на 750 метра от Мартен и на два километра от Русе. По този мотив е импортирана и подписка в общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР