Жители на Белащица ще се съберат днес от 18 ч.

...
Жители на Белащица ще се съберат днес от 18 ч.
Коментари Харесай

След пороите в Белащица: Жителите питат за улиците

Жители на Белащица ще се съберат през днешния ден от 18 ч. в пенсионерския клуб на селото, с цел да попитат по кое време и по какъв начин ще бъдат почистени и ремонтирани улиците. След пороите доста от тях в селото са неузнаваеми. Най-критично е ситуацията на ул. „ Стопанска ”. При последния изобилен дъжд по нея водата течеше като река. По другите улици се виждат изровени настилки, влачени тиня, пясък и трошляк.

„ Поводът за събирането през днешния ден в пенсионерския клуб е рутинно отчетно заседание, такива бяха извършени във всички села. Очаквам, несъмнено и въпроси, свързани със положението на улиците. Тъй като това не е от моята компетентност и ремонтът не зависи от мен, съм поканила зам.-кметът Таня Бочукова и председателката на Общинския съвет ”, разяснява пред „ Марица ” кметицата Цветанка Читакова. Тя изясни, че казусът с отводняването стои на дневен ред освен в нейното село. Разрешаването му не може да стане на парче, а с правенето на план, което не е по силите на общината. Тя удостовери, че ул. „ Стопанска ” е най-проблемна за селото, защото на нея се събира целия водосбор.

Междувременно Читакова се похвали и с нова детска площадка в селото. Тя е построена напълно със средства от донори. На нея с изключение на люлки, има и специфична предпазна настилка. Детската площадка е втората в Белащица.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР