Жители на Батак излязоха на мирен протест на входа на

...
Жители на Батак излязоха на мирен протест на входа на
Коментари Харесай

Батак се надигна на протест, иска да е град-община

Жители на Батак излязоха на кротичък митинг на входа на града в посока Пещера и с телата си блокираха за час правата сред Кормушева чешма и бензиностанция Energy, видя екип на " Марица ". Протестиращите желаят градът и курортното населено място Цигов чарк да се отделят в независима община, без селата Нова махала и Фотиново. 

" Това е цивилен митинг против безхаберието на институциите в България, виновни за неглижиране на настояването на батачани: отделяне на Батак в независим град-община ", разяснява Вайдин Дупайлов от локална гражданска самодейност „ Град-община Батак ”. Той добави, че подписката е била подадена в Министерския съвет и Областна управа-Пазарджик още през 2021 година, само че " етно-олигархична мафия спряла нейното предвижване ". " Скоро това ще се промени, напълно скоро. И този митинг ще стане народен ", даде обещание Дупайлов. 

Началото на самодейността датира от години, само че досега резултат няма. Протестиращите са се оповестили против преобладаващата роля на Движение за права и свободи в региона и умишленото, съгласно тях, икономическо обезличаване на историческия град, както и против „ настоящето корумпирано общинско ръководство, което източва публичния запас за своя сметка ”. 

По време на демонстрацията батачани издигнаха плакати с претенции към президента и служебния министър председател, тъй като съгласно тях от двете институции " бягат от искане за среща с жителите на Батак ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР