Жители на Ахелой са разгневени заради нов туристически център в

...
Жители на Ахелой са разгневени заради нов туристически център в
Коментари Харесай

Отсечени дървета и бетон в парка: Родители недоволстват срещу нов туристически център


Жители на Ахелой са ядосани поради нов туристически център в парка на града. Причината е, че поради построяването на центъра са отсечени дървета, а на мястото на има бетон. Според хората мястото на туристическия център не е в парка.

София Николова е една от майките, които постоянно посещават парка в Ахелой със своето дете.

„ Не възразяваме против туристическия информативен център, дори сме „ за “. Просто сме срещу мястото и метода на създаване на постройката. Тук безусловно бе унищожено всичко, бе налят бетон. Това беше единственото сенчесто място, където лятото се събираха доста майки с деца “, споделя София Николова.

И други родители са на мнение, че с цел да бъде построен осведомителният център не би трябвало да се лишават готово построени зелени площи.

„ Има две нови площадки, които са на друго място, само че нямат дървета, т.е. няма сянка. В момента за мен и моите деца, а и за множеството това е най-посещаваният парк, споделя Мая Стефанова.
Зелените площи са усвоени поради нов туристически център
Снимка: bTV

От Община Поморие обявиха, че плануваното оборудване ще помогне за развиването на града, а мястото на което се намира не е извънредно.

„ Това е повсеместен план - туристически информативен център, с лятна сцена, пейки за феновете и всичко, което като лятна стратегия ще се осъществя на тази сцена. Затова в съседство е туристическиият информативен център. Предвижда се тези остарели детски площадки, да бъдат сменени “, споделя кметът на Поморие Иван Алексиев.
Зелените площи са усвоени поради нов туристически център
Снимка: bTV

Проектът се чака да бъде приключен до началото на летния сезон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР