Жители и туристи огранизираха протест днес в Синеморец. Протестиращите са против проекта

...
Жители и туристи огранизираха протест днес в Синеморец.
Протестиращите са против проекта
Коментари Харесай

Протест в Синеморец срещу ограниченията за свободно къмпингуване

Жители и туристи огранизираха митинг през днешния ден в Синеморец.

Протестиращите са против проекта за наредба на Министерството на районното развиване и благоустройството за свободно къмпингуване.  Тя планува да бъде неразрешено нощуването отвън регламентираните къмпинги. Срокът за публично разискване на плана на 1  юли. Според нея позволение за свободно къмпингуване ще се дава за интервал до 3 години от съответната община единствено за периода от 15 май до 30 септември. 

" Тази проектонаредба е импортирана в 43-ото Народно заседание от по-предишното държавно управление, от едни хора, които явно лобират в полза на бетонната мафия ", разяснява уредникът на митинга Любомир Ханджиев пред Би Ти Ви. Според съперниците на наредбата тя основава предпоставки за пораждане на корупционни практики. 

Протестиращите упорстват още и за незабавното прекъсване на градежите в Природен парк „ Странджа “, както и премахването на всички противозаконни и незавършени постройки по Черноморието.

Протестът стартира от рано сутринта. Недоволните направиха неподготвено шествие от центъра на селото до плажа, където разположиха палатките си покрай бетонни основи.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР