Жители и институции в община Несебър отново са обединени около

...
Жители и институции в община Несебър отново са обединени около
Коментари Харесай

В Несебър се обединиха, помагат на украински бежанци

Жители и институции в община Несебър още веднъж са обединени към благородна идея – да посрещнат и  подкрепят украински бежанци, които търсят   заслон и избавление от ужаса на войната. Много будни жители с огромни сърца  се сплотиха и реагираха незабавно в израз на своята съпричастност към бедстващите.

Общинската администрация е в непрекъсната връзка и е разполагаем на структурите, които оказват доброволческа поддръжка на украински жители, търсещи леговище.  От два дни Общинската организация на БЧК- Несебър образува и координира действия в помощ на  бежанците. Местната конструкция на червенокръстците е в акция за събиране на консумативи, хранителни и нехранителни артикули от първа нужда. В самодейността е ангажирана и Младежката организация на Българския червен кръст в Несебър, която по апела на собствен член от украински генезис, също е почнала действия по набиране на движимости, предопределени за идващите от Украйна хора в потребност. Обсъждат се варианти  за отделяне на пунктове на разнообразни места в Несебър.

Пряко ангажирани към самодейността за събиране на движимости и артикули, нужни на бежанците от Украйна, са членовете на фейсбук групите " Шофьори Несебър “ и " Сдружение надзорен цивилен блок “. Формиран е център за информация и съгласуваност на адрес ул. " Отец Паисий “ 29 А.

Инициативата е подета и от отец Петър от храм " Св. Успение Богородично “, който е  подготвил подобаващ църковен  парцел, за  да подслони хора в потребност.

Освен това екипът на Сдружението на занаятчиите и създателите в Несебър стартира самодейността " Топла храна “  за нуждаещите се украински майки и деца. Идеята е да се носи домашно приготвена храна по адрес на настаняване. Търсят се и доброволци, които да подкрепят акцията на сдружението.

Телефоните, на които всеки може да се обади, с цел да подкрепи идеята, са:

Отдел " Несебър- Световно завещание “ – 0893303679,

БЧК- Несебър – 0896045351,

Сдружение на занаятчиите и създателите в Несебър – 0888 338083.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР