Жители и гости на видинското село се събраха на площада,

...
Жители и гости на видинското село се събраха на площада,
Коментари Харесай

В Генерал Мариново отбелязват традиционния си събор

Жители и посетители на видинското село се събраха на площада, с цел да участват на тържеството, проведено по случай празника. Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и ръководителят на Общинския съвет Генади Велков. Те бяха посрещнати от кметския наместник на Генерал Мариново Борислав Борисов, който откри празничната вечер и даде думата на заместник-кмета за одобрение.

Борисова поздрави сърдечно присъстващите за духа и силата, с които поддържат живи традициите. И пожела на хората от селото да бъдат дружно в делници и празници, да живеят в мир и съгласие и да носят родното място в сърцата си.



След това тя сервира приветствен адрес от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков на кметския наместник. „ Община Видин постоянно ще поддържа напъните Ви да бъдете положителни стопани на Вашето малко китно населено място. Пожелавам на хората от Генерал Мариново да посрещнат празничния ден с доста въодушевление, да бъдат здрави, да почитат хубавите български традиции, да обичат и почитат своя роден край и съхраняват благосъстоянието, което имат ” – написа в адреса.

Празникът продължи с осъществявания на Градски духов оркестър – Видин, а на площада се извиха кръшни хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР