Жители и гости на Хайредин се веселиха заедно на традиционния

...
Жители и гости на Хайредин се веселиха заедно на традиционния
Коментари Харесай

Малки и големи се веселиха заедно на празника в Хайредин /снимки/

Жители и посетители на Хайредин се веселиха дружно на обичайния празник, научи BulNews. Тазгодишният събор в сeлото събра хиляди на площада. Денят стартира с празнична литургия по случай храмовия празник на църквата „ Света Петка “. След това се организира фолклорният фестивал “С Вяра, Надежда и Любов “, който събра на едно място над 22 групи от област Враца. Тази година е извънредно сполучлива за креативните групи и реализатори от читалище “Просвета ” в Хайредин.
Два златни медала са спечелили съставите на читалището при присъединяване си във фолклорния фестивал в Свищов. Всичко това е с помощта на работата на Тодор Алексиев, който поддържа живи локалните традициите и фолклор, посредством активността на читалището и самодейците.
В 17 часа стартира концерта на „ Съни Бенд “ със специфичното присъединяване на Бубо Сакса. След тях на сцената се качи примата на поп-фолка Глория, която извърши едни от най-хитовите си части.  Празникът приключи с обилна заря и концерта на оркестър „ Тангра “, с началник майсторът на кларинета Алексей Стефанов-Альошата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР