Жители и бизнесмени от Банско отново поставят въпроса за изграждането

...
Жители и бизнесмени от Банско отново поставят въпроса за изграждането
Коментари Харесай

В Банско отново настояват за втори лифт

Жители и предприемачи от Банско още веднъж слагат въпроса за построяването на втори кабинков въжен превоз в курорта, като през днешния ден, в 16:30 ч., ще излязат на мирна проява. Те упорстват строителството да стартира още идната година.

Организатор е съдружие „ Бъдеще за Община Банско “, с поддръжката на други неправителствени организации, както и политическите партии от района.

„ Днес ще се съберем на кротичък митинг, на който ще отправим апел към държавното управление за осъществяването на две наши претенции – желаеме да бъде признат обновеният проект за ръководство на Национален парк „ Пирин “ и позволение за построяването на втора кабинкова линия в ски зона „ Банско “. Смятаме, че пред тези наши претенции не стоят никакви законови, нито екологични спънки , още повече, че в предизборните стратегии на в този момент ръководещите партии беше записано ясно и изрично създаване на втората кабинкова линия “ сподели пред bTV ръководителят на „ Бъдеще за Община Банско “ Димитър Русков.

Джули Хриситва, представител на един от огромните хотели, уточни, че „ туристическият отрасъл в града и района извънредно доста страда поради неналичието на втора кабинка. Няма по какъв начин да продължим да предлагаме този артикул на европейско равнище, без да осигурим и подобаващото обслужване, обвързвано с използването на ски зоната, а точно – лифта “, сподели тя.

„ При такива вложения в Банско за милиарди и при толкоз доста места за настаняване е безусловно невероятно към този момент съществуващата кабинка да обслужва нашите туристи . Значително се нарушава темпото на развиване “, добави Христова. По думите ѝ е недопустимо гостите на 4- и 5-звездни хотели да чакат по 3 – 4 часа за лифта.

„ Докато от осем години се чудим какво да вършим, прилежащи страни започнаха да построяват без проблем, макар че нямат нашата планина, ски курорти, лифтове, което ще докара и до отлив на нашите туристи “, предизвести тя.

По думите ѝ в Банско има доста капацитет и той би трябвало да се развива.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР