Жител на Тонга, който твърди, че е преплувал 7,5 километра

...
Жител на Тонга, който твърди, че е преплувал 7,5 километра
Коментари Харесай

След цунамито: Аквамен от Тонга плувал 27 часа, за да се спаси

Жител на Тонга, който твърди, че е преплувал 7,5 километра за 27 часа до най-близкия остров Тонгатапу, откакто е бил отвеян в морето след вулканичното изригване и последвалите опустошителни талази цунами, е приветстван като същински Аквамен, съобщи Ройтерс.

57- годишният Лисала Фолау е бил отвеян в морето предходната събота от родния си Атата - дребен остров с население към 60 души. Мъжът е съумял независимо да преплува 7,5 километра до основния остров на архипелага, поради което в обществените мрежи всеобщо го оприличават на известния комиксов и кино воин Аквамен.

Фолау е открит в неделя вечерта настрана от път, до който изтощеният мъж е съумял да се добере от брега на океана.

Изригването на подводния вулкан в Тонга стартира на 14 януари. На идващия ден мощен трус и дейна вулканична активност провокираха няколко цунамита, вследствие на които столицата на страната Нукуалофа, намираща се на северния бряг на остров Тонгатапу, както и част от курортите и селищата в западната част на острова, понесоха съществени вреди. Властите оповестиха за три жертви.

" Просто се носех, подхвърлян в близост от огромните талази, които продължаваха да прииждат ", споделя оживелият мъж пред локална радиостанция.

Историята на Ласала Фолау бързо се популяризира в разнообразни тонгоански групи във Facebook и други обществени мрежи. Мнозина побързаха да го сравнят с Аквамен, като не липсваха консуматори, които го нарекоха " легенда ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР