Жител на село Косово е бил задържан в полицейския арест

...
Жител на село Косово е бил задържан в полицейския арест
Коментари Харесай

Дете е с огнестрелна рана в главата, след като мъж стреля с пушка в село Косово

Жител на село Косово е бил арестуван в полицейския арест в Нови пазар за нанесена телесна щета на 9-годишно дете , оповестиха от ОДМВР-Шумен.

Около 19:30 часа нощес в шуменската болница за обзор е постъпило дете, придружавано от родителите си. Било с открита рана в дясната част на главата над ухото , най-вероятно от пневматично оръжие. След обзор станало ясно, че раната е повърхностна. Детето е настанено за лекуване, без заплаха за живота.

При извършените бързи дейности на чиновници на РУ-Нови пазар било открито, че в региона на читалището в селото 42-годишен локален гражданин създал изстрел с въздушна пушка. Така предизвикал пострадване в региона на главата на момчето, което играело в региона с други деца.

Незабавно е било осъществено претършуване в населяваното от мъжа жилище. Полицейските чиновници иззели въздушна пушка със сачма в нея. Намерени са били още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул -възпламенители за ловни патрони и капсул-възпламенител. Открити са били два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с тип на барут, муниции за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони. Районът бил отцепен.

На място са пристигнали чиновници на СОБТ-Варна. Боеприпасите са били конфискувани . 42-годишният мъж е бил арестуван в РУ-Нови пазар. Случаят е докладван в Прокуратурата, работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора ѝ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР