Жител на с. Каравелово остана шокиран, след като видя състоянието

...
Жител на с. Каравелово остана шокиран, след като видя състоянието
Коментари Харесай

Чист ли е въздухът в Каравелово? Вижте филтрите на климатик СНИМКИ

Жител на с. Каравелово остана шокиран, откакто видя положението на филтрите на климатиците в дома си.
Прочетете още
Албена Бонева, гражданин на село Каравелово, което беше потопено в опустошителните наводнения в Карловско, е решила да почисти климатиците в дома си, само че е останала шокирана, откакто е видяла в какво положение се намират те - почернели от нечистотия.

Климатиците са били сложени преди пет години, само че Албена е открила, че те не са работили доста добре. Жената се е тормозила да не се наложи да ги ремонтира, преди да ги е изплатила.

" Не можех да предположа, че повода може да е това, което е на фотосите ", признава тя, предава.

Бонева е живяла в София - в един от мръсните квартали, точно заради замърсения въздух в столицата се е преместила в село Каравелово.

Тя споделя, че употребява климатици от двадесет години и постоянно е чистила филтрите един път годишно.

" Но досега такова нещо не бях виждала /а то се е натрупало единствено за 3,5 месеца употреба – в една от „ чистите “ елементи на селото, без доста печки на твърдо гориво в близост, и с положително проветряване, плътна дограма и т.н./. Това е влизало в дома ми единствено посредством късото проветряване заран и вечер… Това, обаче е в дробовете на децата, възрастните и всички нас. Това е болест, за която никой нищо не приказва и не изследва след наводнението. Напротив, натрупаха планини от наноси на всички места към селото, с цел да може откъдето и да духа вятър, все да си имаме болест… Ще припомня, че в изринатите наноси има остатъци от животни, значително човешка някогашна храна. И разнородни отпадъци, отнесени от разрушените септични ями, „ канализацията “ и къщите при бедствието. Дишай, народе! Мълчалово! Докога? ", написа яростно Албена.

" За всички, които ще ме атакуван и ще ми кажат да си вървя в София и така нататък ще кажа, че пристигнах на село, с цел да вдишвам чист въздух и да чувам птичките и пчеличките в тишина и успокоение, и няма да се върна на никое място. Ще се боря за чистотата на селото, тъй като ТУК е моят дом! ", добави още тя.

Публиакцията на Бонева провокира бурни реакции в мрежата. Ронина написа, че почиства филтрите на климатиците всеки месец.

" Аз също съм с климатици повече от 20 години, само че шетам филтрите всеки месец. Това го написа в управлението на всеки климатик, даже в по-замърсена среда се прави на 2 седмици. Чистите филтри дефинират качеството на работа на самия климатик, да не приказваме, че стартира да се отделя неприятна миризма и звук. Редовното почистване удължава живота и на машината и на нас. А един път годишно се прави профилактика - изцяло разчистване на вътрешното тяло ", разяснява Ронина.

Стефка Р. пък се е замислила дали да не напише наръчник в помощ на хората, мислещи да се заселят в българско село... въодушевена от неволите в Каравелово.

" Нищо ново под Слънцето. Богдан, Каравелово. Това е ", добави Стоян А.

Вижте  фотосите , прикачени към обявата на Албена Бонева:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР