Жител на пловдивското село Цалапица е набил кмета Ивайло Данаилов,

...
Жител на пловдивското село Цалапица е набил кмета Ивайло Данаилов,
Коментари Харесай

Шофьор на автобус наби кмета на Цалапица, нарекал го “гомнар“

Жител на пловдивското село Цалапица е набил кмета Ивайло Данаилов, излиза наяве от решение на Пловдивския областен съд. Свадата се е разиграла на 20 юни 2021 година, а повода за разногласието тръгнала от възбрана на кмета за паркиране на автобус върху новоасфалтирана улица.
Прочетете още
По време на мандата на Ивайло Данаилов  бил осъществен ремонт на пътната настилка на две улици в селото. Според кмета паркирането на тежки МПС повреждало новоположената настилка и той издал заповед с която не разрешава на подсъдимия, работещ в " Хеброс бус ", като водач на автобус по линията Пловдив-Цалапица,  да минава и паркира тежкотоварни МПС по горепосочените улици. Заповедта била връчена на мъжа на 20 май 2021г.  

На 20 юни 2021 година кметът паркирал управлявания от него лек автомобил пред дома на другия мъж. Спрял автомобила си наоколо до входната врата на двора до паркирания рейс и споделил на внукът на подсъдимия да повика дядо си. Мъжът излязъл от двора на парцела си като сред него и Данаилов зародил спор във връзка паркирането на рейса върху пътната настилка. Кметът на селото претендирал, че същата е била компрометирана заради прекъсването на тежки транспортни средства, до момента в който другият мъж твърдял, че това се дължало на осъществения фалшив ремонт.

По време на разногласието кметът блъснал два пъти в гърба водача. Афектиран от това вторият отишъл до рейса и взел обработен дървен прът, който употребявал за инспекция налягането на гумите, след което се насочил към Данаилов му нанесъл удар в носа. След това още веднъж замахнал и му нанесъл удар в лявата ръка, която кметът вдигнал, с цел да се защищити. При третия опит за нанасяне на удар, Данаилов се дръпнал и взел кола от ръцете на подсъдимия. В резултат от нанесените удари била установена лека телесна щета.

При практикуване правото си на персонална отбрана подсъдимият изиска от съда да го признае за почтен като декларирал, че не „ отишъл да бие кмета “, а потърпевшият е отишъл при него. Допълнил е, че когато служителят на реда го попитал за какво е блъснал тъжителя, той отвърнал, че последният го е „ нарекъл гомнар “.

На първа инстанция мъжът е санкциониран да заплати на потърпевшия 1500 лв., въпреки кметът да е претендирал за 5000 лв.. Недоволен от решението водачът е обжалвал, с искане да бъде оневинен, като е направил действието в изискванията на а „ неизбежна защита “.

С решение от тази седмица, въззивния съд обаче само е понижил компенсацията от 1500 на 1000 лв.. Мъжът би трябвало да заплати и направените по делото разходи за адвокатско заплащане в размер от 1000 лв..

Решението на Пловдивския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР