Жител на Катуница се опита да измами данъчните, като декларира

...
Жител на Катуница се опита да измами данъчните, като декларира
Коментари Харесай

Шофьор си скопи пежото, за да спести от данъка

Жител на Катуница се опита да измами данъчните, като заявява по-ниска мощ на колата си. Обявил в службата по локални налози и в община Садово, че колата му „ Пежо 406” е с мощ от 67 киловата, въпреки че киловатите в действителност били 108. Приложил и подправени документи в опит да укрие данък от 1242.09 лева за 5 години обратно. След като документната машинация лъснала, той бил изправен пред съда и в този момент дължи освен начислените налози, а и санкция от 2000 лева

Човекът купил пежото на 22 март 2007 година и незабавно го записал в КАТ. Не подал обаче наложителната декларация за придобивката в община Садово. Чак през април 2013-а в локалната данъчна администрация открили, че колата не е заявена и за нея не се заплащат данъци. Изпратили му напътствие какво би трябвало да се направи и на 18 април той се явил в данъчното, носейки подправено копие на свидетелството за регистрация на колата и подправена записка от представителя на „ Пежо”, като и в двата документа мощността била вписана като 67 киловата. Служителката се усъмнила, направила засечка и коригирала данните за мощността на 108 киловата. В началото на юни притежателят на пежото се срещнал с различен чиновник на данъчното, обяснил му, че е станало неразбирателство, и го убедил още веднъж да поправя данните на 67 киловата. Намесата обаче била видяна и по този начин се стигнало до подаване на сигнал в прокуратурата.

Пред Асеновградския областен съд измамникът отрекъл да е представял подправени документи, само че бил закован от показанията на очевидците. Присъдата е санкция от 2000 лева и възнаграждение на разноските по делото от 206 лева Тя предстои на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.
тагове налози кола катуница
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР