Жител на Италия получи от дядо си почти три милиарда

...
Жител на Италия получи от дядо си почти три милиарда
Коментари Харесай

Италианец получи три милиарда наследство, но в стари лири


Жител на Италия получи от дядо си съвсем три милиарда лири, само че не може да се възползва от тях, защото италианската централна банка престанала да ги обменя още през 2012 година.

Дядото натрупал обичайно положение в Италия от строителен бизнес и се преместил да живее в Швейцария. Там той умрял предишното лято на 89 години и негов единствен правоприемник се оказал внукът му – 48-годишен банкер на име Луиджи. Неговите родители умряли през 1993 година, а с дядо си той поддържал непрекъснати връзки, посрещал го преди няколко години в Рим на посетители.

„ Знаех, че дядо ми е обезпечен човек. Той ми остави два жилището, прилични пари в две сметки и пакет акции… Но когато отворихме, дружно с шефа на банката, сейфа му, за който нищо не знаех, бях необикновено изумен “, споделя италианецът пред „ Кориере каузи сера “ (Il Corriere della Sera).

В сейфа се оказала планина от банкноти, излезли от приложимост през 2002, за които Централната банка на Италия е дала на притежателите на такива купюри период до 2012 да ги обменят.

„ Не мога да ви опиша какъв брой мъчно ги преброихме. Там се оказаха 2 милиарда и 950 милиона “, споделя Луиджи. Банкнотите били по 200 и 500 хиляди италиански лири. Обменния курс е бил 1936 лири за евро, тъй че наследникът се сдобил с куп пари на стойност над 1,5 милиона евро, които банката не желала да изкупи.

Италианецът търси малка врата в наредбата, с цел да станат парите действителни. Юристи търсят опция да бъде приет за начало на периода моментът на откриването на сумата.

"Как бих могъл да подам поръчка за обмяната на пари, за които дори не съм и знаел? За благополучие пребивавам обезпечен живот и останалата получена сума и по този начин към този момент е огромна, само че това е кардинален въпрос: става въпрос за пари, заработени от дядо ми и ще бъде неуместно да се изгубят по този начин. Зная, че има опция да се получат 70% и част от тях, абсолютно, ще дам за щедрост, само че забравянето на самотния и възрастен човек не може да коства три милиарда “, декларира наследникът. /БГНЕС, РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР