Жител на град Кунмин в Югозападен Китай започнал самостоятелно да

...
Жител на град Кунмин в Югозападен Китай започнал самостоятелно да
Коментари Харесай

Баща сам създаде лекарство за сина си, който е рядко заболяв...

Жител на град Кунмин в Югозападен Китай почнал независимо да подготвя лекарство за сина си, който страдал от рядко генетично заболяване, оповестява вестник South China Morning Post.

Синът на Сю Вей страдал от синдром на Менкес – генетично заболяване с летален излаз. След като през май лекарите съобщили диагнозата на детето, мъжът, който работел като продавач, решил да получи нужното обучение и самичък да сътвори лекарство.

„ Не съм учил в университет, само че това не значи, че не мога да се науча. Нужен съм на сина си и ще изучавам и ще опитам всички вероятни способи, с цел да го спася”, сподели Сю Вей.

За да се снабди с нужната му информация, бащата проучил всички научни разработки по тематиката и университетските курсове с открит достъп.

Първоначално Сю Вей подписал контракт с компания, която произвела лекарство по негови указания, само че след известно време това почнало да му коства прекомерно скъпо. В последна сметка той решил да закупи нужното съоръжение и почнал да създава медикамента у дома. След като опитите върху животни удостоверили сигурността на препарата, Сю Вей го изпитал върху себе си, а по-късно почнал последователно да го дава на сина си.

Синдромът на Менкес е рядко генетично заболяване, което нарушава обмяната на мед в организма, в резултат на което при болния се следи закъснение на растежа и патология на нервната система.

Комплексът от тези признаци се предизвиква от разновидности в гените, виновни за усвояването на медта от храната и доставянето на нейните йони до клетките.

Продължителността на живота на децата със синдром на Менкес е къса. Те нормално умират преди да навършат три години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР