Жител на Франция постави нов световен рекорд по престой в

...
Жител на Франция постави нов световен рекорд по престой в
Коментари Харесай

Французин постави световен рекорд - престоя в съд с лед повече от 2,5 часа

Жител на Франция сложи нов международен връх по престой в съд с лед, като устоя в него два часа тридесет и пет минути и тридесет и три секунди, съобщи ТАСС, като цитира обява във в. " Вуа дьо нор ".

" Много съм благополучен. Доказах, че не е нужно да си супермен, с цел да извършиш нещо толкоз безумно. Ако имаш фантазия, би трябвало да я отстояваш ", сподели рекордьорът Ромен Вандендорп.

Той упражнявал повече от две години, с цел да " разшири границите на физиологията си ". Опитът на медицинския чиновник, който е на 34 години, бил следен от представители на Книгата на върховете на Гинес и от двама самостоятелни наблюдаващи.

Вандендорп влезнал в особено направен резервоар от транспарантен материал, цялостен с накълцан лед, в който температурата била минус 18 градуса по Целзий. Мъжът бил в лед до шията.

" Отвън наподобява, че пред вас в кутия с кубчета лед стои елементарен човек, само че ви убеждавам, че в мен и с мен се случваха много неща ", сподели рекордьорът. " Ако през първия час направлявах всичко, през останалото време ми се наложи да запазя концентрацията си, с цел да се оправя ".

Вандендорп посвети достиженията си на всички деца, които боледуват от рак. Тази болест лишила живота на татко му. През октомври 2018 година четиригодишното момиче Огюстин умира, два месеца, откакто е диагностицирана с рак на мозъчния дънер. Скоро след гибелта й е учредена асоциацията " Уондър Огюстин ", която набира средства за битка с рака на основния мозък. За две години, с дейната поддръжка и на Ромен Вандендорп, са събрани 218 хиляди евро.

Предишният международен връх в същата дисциплинираност съгласно Книгата на върховете на Гинес е подложен на 4 септември 2014 година от китаеца Цзин Сунчао. Той прекарал в резервоар с лед един час и петдесет и три минути.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР