Жител на Австралия, чието сърце спря да бие по време

...
Жител на Австралия, чието сърце спря да бие по време
Коментари Харесай

Австралиец се върна от оня свят след 90 минути в клинична смърт

Жител на Австралия, чието сърце спря да бие по време на сън, претърпя 90-минутна клинична гибел, след което сърцето му още веднъж стартира да работи, оповестява News.com.au.

Инцидентът е станал предходната година. Алистър Блейк бил на отмора с жена си в столицата на провинция Британска Колумбия.

През нощта жена му се събудила от хъркането му. Малко по-късно обаче открила, че внезапният тон, който я е събудил, не се повтаря. Тя пробвала да разсъни брачна половинка си, само че схванала, че сърцето му е спряло.



Притеснената жена извикала спешна помощ и пробвала да му помогне до идването на медиците. В продължение на 90 минути парамедиците опитвали да възобновят работата на сърцето му, само че безрезултатно. Но се случило знамение и час и половина след прекъсването, сърцето на австралиеца още веднъж почнало да бие.



Волята за живот на 59-годишния мъж напряко изумила медиците. Той бил закаран в болница и изкарал 4 дни в реанимация под непрестанно лекарско наблюдаване.

Лекарите споделят, че макар продължителното прекъсване на сърцето, пациентът няма нито душевен, нито физически отклонения.
Специалистите нарекли пациента Лазар в чест на библейския воин, който възкръснал от мъртвите след 4 дни.

На австралиеца е подложен пейсмейкър. Мъжът споделя, че в този момент всеки ден за него е бонус.

Превод: БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР