Жирона победи Райо Валекано като гост с 2:1 в мач

...
Жирона победи Райо Валекано като гост с 2:1 в мач
Коментари Харесай

Жирона направи обрат срещу Райо Валекано и се откъсна на върха в класирането на Ла Лига

Жирона победи Райо Валекано като посетител с 2:1 в мач от 13-ия кръг на испанската Ла Лига. Мачът стартира чудесно за домакините, които вкараха още в петата минута посредством Алваро Гарсия. Той получи пас в наказателното поле от Иси Паласон и стреля, без да обработва топката, като тя се чукна в страничния дирек и влетя в мрежата. Малко по-късно Оскар Трехо от Райо Валекано стреля от наказателното поле, само че вратарят на Жирона Пауло Гасанига направи извънредно избавяне. В 17-ата минута пропуск за Райо направи и Серхио Камело, чийто удар с глава мина над напречната греда.

Постепенно Жирона изнесе играта по-напред и стана по-опасен. След половин час игра Артьом Довбик направи пропуск за гостите след прекрасен удар с глава. В 42-ата минута Довбик направи отличен надзор след пас на Виктор Циганков и с мощен удар с левия крайник разтресе мрежата зад вратаря Столе Димитриевски - 1:1.

В 55-ата минута удар на Трехо от Райо Валекано се отби в гредата и излезе в навън. Десет минути по-късно Савио от Жирона бе на точното място и вкара с добавка за цялостния поврат на каталунския отбор.

С новите три точки Жирона към този момент има актив от 34 точки и е с пет пред Реал Мадрид, който играе по-късно довечера с Валенсия. Райо Валекано остава на девета позиция.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР