Жирона и Райо Валекано завършиха 2:2 в атрактивен мач от

...
Жирона и Райо Валекано завършиха 2:2 в атрактивен мач от
Коментари Харесай

Ла Лига се завърна с атрактивен хикс между Жирона и Райо

Жирона и Райо Валекано приключиха 2:2 в атрактивен мач от 15-ия кръг на възобновената испанска елитна Ла Лига. Гостите повеждаха на два пъти, само че домакините успяваха да се върнат в мача посредством две тъкмо изпълнени дузпи.

Още във 2-рата минута гостите откриха резултата посредством Серхио Камейо. Защитата на Жирона позволи груба неточност, оставила нападателят на Райо на добра позиция и той не пропусна да се разпише.

В 34-та минута домакините получиха право на дузпа след нарушаване на Франсиско Гарсия против Иван Мартин. След консултация с ВАР основният арбитър Хорхе Фигероа уточни бялата точка и Валентин Кастеланос изравни за 1:1.

Райо Валекано върна задатъка си в 63-та минута. Серхио Камейо даде отличен пас и Иси с отличен удар с левия крайник направи беззащитен вратаря на Жирона Пауло Гасанига.

Жирона обаче не се съобщи и още веднъж изравни 13 минути по-късно. След рискова офанзива на домакините Флориан Лежюн игра с ръка в наказателното си поле и реферът отсъди втора дузпа, която Сасу Сайц за 2:2. До края на мача никой от двата тима не съумя да осъществя победно попадение, като гол на Жирона в последните секунди бе анулирано поради засада.

С това тъждество и двата отбора затвърдиха положителните си игри в шампионата. Жирона записа пети следващ мач без загуба и се намира в средата на таблица на 12-ата позиция преди изиграването на останалите мачове. За Райо това пък бе седма поредна среща без проваляне, като тимът е на 7-о място в класирането.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР