Жилищно строителство, спортно-възстановителен център и калолечение – това се оказа,

...
Жилищно строителство, спортно-възстановителен център и калолечение – това се оказа,
Коментари Харесай

Сградите на брега на варненското село Казашко били за жилища, спортен център и калолечебница

Жилищно строителство, спортно-възстановителен център и калолечение – това се оказа, че са вдигнатите здания на брега на Варненското езеро в региона на село Казашко. Информацията за bgtourism.bg оповестиха от Басейнова дирекция „ Черноморски район “.

Институцията разяснява пред медията ни, че има издадено позволение за модулна, понтонна структура, закрепена с котви към дъното на Варненско езеро. Нашето питане бе отправено по отношение на тревожно видео в обществените мрежи на някогашния претендент за кмет на Варна Цветан Атанасов и притежател на Ретро музея в морската ни столица. Той няма искания по отношение на постройките, а пита къде е плажът.

В своята страница във фейсбук той показа фрагментите и написа: “Скъпи другари! Вижте това видео и кажете това обикновено ли е? Нормално ли е да се отрязва свободното прекосяване на хората през брега на варненското езеро? Да се заличава плаж и да се унищожава природа!!! Село Казашко, общ. Варна. Споделяйте с цел да го видят повече хора. ”

Във връзка със запитването на bgtourism.bg, касаещо застрояване на брега на Варненско езеро, с. Казашко, от Басейновата дирекция във Варна дадоха отговор:

* За обект „ Жилищно строителство, спортно-възстановителен център и калолечение “, с. Казашко, включващо създаване на 5 фамилни нискоетажни жилищни здания, балнеолечебен комплекс с фитнес зала, дребен закрит басейн, паркинг за гости на комплекса, дребен понтонен кей, е издадено Решение №ВА83-ПР/2014г. за обмисляне на нуждата от осъществяване на Оценка на въздействието върху околната среда от Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна. БДЧР няма пълномощия по издаване на позволение за градеж и построяването на цитирания обект на брега. В БДЧР не са получавани сигнали за противозаконни действия по реда на Закона за водите.

* За създаване на модулна, понтонна структура, закрепена с котви към дъното на Варненско езеро, през 2014г. от БДЧР е издадено позволение за прилагане на воден обект с титуляр „ ХХМ “ ЕООД, гр. Варна. Понтонната структура е ситуирана във водите на Варненско езеро и не е трайно закрепена (бетонирана) към брега на езерото. БДЧР не е издавала разрешителни по реда на Закона за водите за брегоукрепване или съпътстващи действия в обсега на обсъждания обект.

Пълномощник на фирмата „ ХХМ “ ЕООД, гр. Варна разяснява, че всико към обекта е изцяло законно. 

Междувременно Цветан Атанасов снима ново видео, което демонстрира, че понтонът е скъсе за една нощ. Той попита във Facebook: " Как един понтонен мост се смалява за една нощ с към 30 м.? Вероятно някоя близка нощ ще се удължи още веднъж? В страната на чудесата всичко е допустимо. "



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР