Жилищните наеми в Сингапур, който е известен с това, че

...
Жилищните наеми в Сингапур, който е известен с това, че
Коментари Харесай

Първият спад на наемите на жилища от четири години насам идва в най-скъпия град в света

Жилищните наеми в Сингапур, който е прочут с това, че е най-скъпият пазар на парцели може да намалеят с до 10% през 2024 година Те се покачиха до 15% тази година. Спадът обаче може да бъде още по-голям, в случай че макроикономическите условия се утежни или се появи нова рецесия. Това споделя анализаторът на Bloomberg Intelligence Кен Фунг.

През 2023-а са издигнати два пъти повече нови жилища, спрямо миналата година. Предлагането е над междинната годишна стойност през последните 10 години. Повече нови жилища, излизащи на пазара през идната година, също ще понижат цените на наемите.

Тези, които в този момент заплащат съществени суми за наем на жилище, може би ще се откажат и ще търсят по-евтини разновидности.
 Жилищните наеми в Лондон за първи път удариха 2 800 евро
Европейската столица, в която жилищните наеми за първи път удариха 2 800 евро

Цените на желаните наеми от наемодателите са се нараснали с 14% на годишна база

Високите наеми са мъчителна тематика, както за емигрантите от Сингапур, по този начин и за локалните поданици, които към този момент понижават. Очакваният спад може да докара до известно облекчение на наемателите, наранени от възходящите разноски в най-скъпия град в света за живот.

Броят на свободните жилища се е нараснал до 34 341 броя през третото тримесечие, изпреварвайки междинното равнище от 27 000 сред 2014 година и 2017 година, когато наемите са паднали в продължение на четири следващи години, най-дългият интервал на годишен спад от края на предишния век, съгласно държавните данни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР