Жилищна сграда, разрушена от руската атака. 24 август 2022 г.

...
Жилищна сграда, разрушена от руската атака. 24 август 2022 г.
Коментари Харесай

Русия уби 25 и рани 31 души, след като изстреля ракети по пътнически вагони

Жилищна постройка, разрушена от съветската офанзива. 24 август 2022 година Снимка: REUTERS
Броят на жертвите при съветския обстрел, който беше нанесен нощес на железопътна гара в Централна Украйна, набъбна до 25, а ранените са 31, заяви компанията оператор на украинските железници, представена от „ Франс прес “.

„ Според информация от тази заран починалите са 25, сред които две деца. 31 души са ранени, в това число две деца “, оповестиха от компанията в Телеграм, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви за „ удара с съветски ракети “ нощес при започване на видео изказването си пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като в началото загатна за 22 жертви.

Ударът е бил по гарата в Чаплино, в Днепропетровска област. Според Зеленски под обстрел са попаднали четири пътнически вагона.

Обстрелът бе осъществен в миг, когато Украйна отбелязваше своята самостоятелност и отделянето си от Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година, само че и в деня, когато страната влезе в седмия месец от войната с Русия, почнала на 24 февруари.

Основните военни дейности се водят в източните и южни елементи на Украйна, където не се следи необикновен прогрес при някоя от страните. Русия обаче нанася и постоянни удари по украинските градове с ракети с дълъг обсег.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР