Жилище, разположено в комплекс с басейн, ще струва на купувача

...
Жилище, разположено в комплекс с басейн, ще струва на купувача
Коментари Харесай

С колко вдига цената на имота наличието на басейн

Жилище, ситуирано в комплекс с басейн, ще коства на купувача с 46.2% повече по отношение на същия парцел, само че без него, сочат данните на уеб страницата idealista. Басейн има в 20.4% от обявите, които платформата предлага.

Лерида в Каталуния е градът, в който разликата в цената за жилище с и без басейн е най-висока - 113%. За Барселона този % е 112.3%, а на трето място е Тарагона - 80.7%.

Най-нисък този индикатор е в Мадрид - 15.9% минималната разлика се изяснява с метода на строителство прибавен в испанската столица. През последните години новите региони се строят с общи зони, до момента в който в това време развиването на Барселона е лимитирано най-много заради географския фактор. От друга страна - там постоянно плажът е на една ръка разстояние. Между другото на множеството поданици на Барселона не им е до басейн.

Най-много парцели с басейн се оферират в Аликанте - 31.6%. на второ място е Сюдад Реал - 25.3%, а на трето - Логроньо с 24.4%. Следват Авила (21.7%), Палма (20.7%) и Мадрид (19%).

В северната част на Испания са ситуирани минимален брой жилища с басейн.

Що се отнася до разликата в цените, само че водач в тази ранглиста е Андалусия с индикатор 83.9%. Следва Естремадура - 65.3% и Арагон - 61.2%.

Друг значителен фактор, от който зависи цената, е броят на популацията в съответния град. Така да вземем за пример, жилище в градче с под 5000 души население, ще коства с 52% по-евтино по отношение на същия парцел в огромен испански град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР