Жилищата в страната продължават да поскъпват. Но и доходите на

...
Жилищата в страната продължават да поскъпват. Но и доходите на
Коментари Харесай

Шокираща новина за цените на жилищата в България

Жилищата в страната не престават да нарастват. Но и приходите на хората нарастват. В резултат макар покачването на цените на парцелите през последните години, коефициентът на досегаемост (колко междинни заплати са нужни, с цел да се купи 1 кв. м жилище) понижава и за София възлиза на 1,2.,

Оказва се, че жилищата сега са близо три пъти по-достъпни по отношение на 2008 година, когато за покупката на 1 кв. м са били нужни 3,43 междинни заплати.

В София жилищата не престават да нарастват като междинната продажна цена доближава 1176 евро/кв. м, демонстрират данни на компания за недвижими парцели.

Характерно за актуалната година е, че откакто доста хора останаха за по-дълго време вкъщи, взеха решение че им е належащо по-голямо жилище с повече улеснения.

Желанието да имат по-просторен дом е измежду главните движещи сили на пазара на парцели. Наред с това стартира проектирането и построяването на по-малки жилищни здания, за които елементарно ще бъдат открити купувачи.

В столицата най-скъпата локация остава Докторски монумент, където междинната цена на жилищата е 2464 евро/кв. м. Най-евтино жилище в София може да бъде купено в кварталите Обеля и Модерно предградие, където цените са в диапазона 800-850 евро/кв. м.

Цените на жилищата нарастват освен в София, а и в множеството огромни градове на страната.

В Бургас междинната цена на жилищните парцели възлиза на 880 евро/кв. м. Във Варна жилищата костват приблизително 852 евро кв. м, а в Пловдив - 795 евро/кв. м. В страната най-евтини са жилищата в Кюстендил - 377 евро/кв. м, и Видин - 330 евро/кв. м.

При покупка на парцел хората би трябвало доста добре да преценяват финансовите си благоприятни условия, в случай че нямат нужните средства в брой, поучават финансови специалисти.

Само по този начин могат да вземат заем, който ще изплащат без проблеми през идващите години.

Заемите за покупката на нов дом постоянно са със период над 10 години.

Това изисква при преценката дали човек ще може да изплаща заема си, да вземе поради освен размера на актуалната си заплата, а и какъв брой ще пораснат децата му за целия период на заема и какви средства ще са нужни за издръжката им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР