Жилищата в небостъргачи се продават по-трудно, отколкото апартаментите в по-малки

...
Жилищата в небостъргачи се продават по-трудно, отколкото апартаментите в по-малки
Коментари Харесай

Търсенето на домове в небостъргачи е по-слабо

Жилищата в небостъргачи се продават по-трудно, в сравнение с жилищата в по-малки и първокласни здания. Затова строителните бизнесмени не лобират за свръхзастрояване и високи здания, защото за тях е по-изгодно постройката да е по-ниска, с цел да се строят по-продаваеми и скъпи жилища. Това сподели на конгрес за провокациите пред бизнеса с парцели Георги Шопов, ръководител на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните бизнесмени.

Приетите на първо четене от Народното събрание промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО) плануват височината на постройките в централната част на града да бъде лимитирана до 50 м, в границите на Околовръстния път – до 75 м, а отвън Околовръстния път – до 15 м.

През последните години нараства търсенето на първокласни жилища в влиятелни региони на столицата. Повишава се и ползата към тристайни жилища като те се купуват не като инвестиция, а най-вече за персонален дом на притежателя. По-големите жилища се търсят от хора с високи приходи, които желаят да подобрят метода си на живот като се реалокират в по-просторен дом в влиятелен регион на града. Като на пазара в последно време се вижда дефицит на качествено строителство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР