Жил дьо Ре или граф дьо Бриен е известен под

...
Жил дьо Ре или граф дьо Бриен е известен под
Коментари Харесай

Жил дьо Ре – Синята брада

Жил дьо Ре или граф дьо Бриен е прочут под псевдонима Синята брада и един от най-интересните убийци в историята. Неговият интерес към сатанизма и гибелта го карат да извърши жестоки действия, които са запомнени като едни от най-мрачните убийства. Официално се счита, че Жил дьо Ре е умъртвил 150 деца, само че някои настояват, че броят на жертвите му е към 800.

Жил дьо Ре е роден през 1404 година и с изключение на с убийствата, е прочут и като самоуверен боец, който по-късно се трансформира както в един от най-богатите мъже на Франция, по този начин и в един от най-влиятелните. От ранна детска възраст Жил дьо Ре бил извънредно упорит. След гибелта на татко му, той е отгледан от дядо си. Неговите два брака приключват с мистериозната гибел на дамите му, което кара някои създатели да го свързват със Синята брада. В последна сметка съумява да се ожени за Катрин Туар, откакто я отвлича.

Жил дьо Ре бил пълководец в Кралската войска в интервала 1427 – 1435 година и се бори паралелно до Жана д‘Арк, когато Париж бива нападнат. Макар че е прочут с многочислените осъществени от него убийства, Жил дьо Ре е приет и за отличен боец. Тъй като забогатява извънредно бързо, през 1435 година той се пенсионира и стартира да разпространява разнообразни театрални представления. По-късно губи част от благосъстоянието си и когато среща Франческо Прелати, който му дава обещание, че ще му помогне да си върне благосъстоянието благодарение на магия, дьо Ре стартира своите рискови практики. Той наследява огромни имения както от татко си и от дядо си, по този начин и от брака. Известно е, че води първокласен метод на живот, поддържайки многочислени прислужници и харчейки пари за екстравагантни украшения за замъка си.

Жил дьо Ре стартира да демонстрира интерес към сатанизма с вярата да възвърне благосъстоянието си, само че и да придобие повече познания и власт. Някои настояват, че убийствата му стартират през 1426 година, само че това не е доказано. Когато и да са се случили, едно е несъмнено – когато стартира да убива, той употребява прислужниците си, с цел да открива жертвите си.

Повечето от жертвите на дьо Ре били самотно бродещи по улиците деца, които били от провинцията или околните обитаеми места. Те били отвеждани в замъка му, в началото третирани като благородници, след което брутално измъчвани и убивани. Самият дьо Ре по-късно разказва по какъв начин е правил другите мъчения върху децата. Сексуалното принуждение се осъществявало преди или след гибелта и наподобява дьо Ре е предпочитал момчета, само че когато те не били налице, жертвите били девойки. Той бил безусловно удивен от гибелта и деликатно следил по какъв начин жертвите му умират. Дьо Ре споделя, че предпочитал деца с руси коси и сини очи, на възраст сред 6 и 18 години. Някои негови самопризнания са даже още по-ужасни, само че няма да навлизаме прекомерно във вътрешността в тази тематика.

Грешката на Жил дьо Ре, която коства залавянето и живота му е, че отвлича един свещеник след спор с него. През 1440 година той е задържан, дружно с всички негови чиновници и изправен пред съда в Нант. Първоначално отхвърля да пледира каквото и да било, а по-късно афишира, че е почтен. В последна сметка дьо Ре признава, че е умъртвил децата. Осъден е на гибел посредством обесване и изгаряне.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР