Жестокото престъпление се разигра на 28 декември 2016 г. в

...
Жестокото престъпление се разигра на 28 декември 2016 г. в
Коментари Харесай

Илиян шикалкави за убийството на годеницата си

Жестокото закононарушение се разигра на 28 декември 2016 година в пловдивското село Куртово Конаре. Процесът започва в средата на 2017 година Делото неведнъж е отлагано, а подсъдимият сменя на няколко пъти защитната си версия, прави опит даже да трансферира виновността върху психичноболен мъж.

Два дни след убийството Илиян Рангелов признава за стореното. Той взе участие във възстановка на закононарушението. Заснетото видео със следствения опит е излъчено по време на делото. На фрагментите се вижда по какъв начин Рангелов, съпроводен от следователи, криминолози и юрист, споделя какво се е случило във съдбовната нощ, както и проява на нанесения с нож съдбовен удар в сърцето.

Младежът и годеницата му Милена Динова се скарват грубо малко преди убийството, излиза наяве от видеото. След тържество с другари Илиян се прибрал вкъщи и лежащ да спи. Тогава Милена, която се готвела да излезе за нощна промяна на работа, почнала да го наскърбява: " Боклук замърсен, к*рвар, ето отново се прибра и незабавно в леглото ". Тогава Илиян и отвърнал: " Мамицата ти....какво толкоз съм направил? ". Тя му отвърнала: " Ще видиш ти, ще останеш самичък един ден ", и излязла за работа.

Той взел нож от чекмеджето и тръгнал след нея. " Кво искаш ти ", креснал той, обърнал я и забил ножа под гърдите й. Той желал единствено да я сплаши, да я одраска с ножа, само че острието потънало надълбоко и Милена се свлякла на земята. В този миг Илиян избягал, измил ножа и си лежащ, излиза наяве от фрагментите по време на възстановката.

Изненадващо, на едно от съвещанията по делото за убийството Илиян прави противоположен завой. Той декларира пред магистратите, че казаното от него пред полицейската камера е неистина. Принуден е да го изрече, защото е подложен на тормоз и даже пердах. По думите му следователка на име Десислава Льольова го принуждава да подпише самопризнанията, а след това да ги удостовери пред камерата.

Адвокатите на Илиян пледират, че той е почтен, защото съгласно тях уликите, събрани по време на следствието, са единствено косвени, липсвал и претекст за закононарушението. Юристите се усъмняват и в експертното мнение за ножа, с който се твърди, че е осъществено убийството. По думите на юриста на Илиян Рангелов има разлика от един сантиметър сред оръжието и раната на момичето. Експертите обясниха това с облеклата и еластичността на кожата на убитата Милена.

Едновременно с жалбата на Илиян Рангелов, който пледира за непорочност, наказването е протестирано и от родителите на Милена Динова. Близките на момичето упорстват килърът да бъде пратен в пандиза доживот, излиза наяве от документите, пристигнали във Върховен касационен съд. Роднините й ще упорстват пред висшите магистрати Илиян да бъде приет за отговорен, само че по член 116 от Наказателен кодекс, а точно, че убийството е осъществено с особена свирепост. Само по този начин Рангелов може да получи пожизнен затвор.

Адвокатът на фамилията на Милена - Зоя Тошкова, също упорства за най-тежкото наказване - доживотна присъда без право на опрощение. Юристката със страдание установи, че в България е анулирано смъртното наказване.

" Ако имаше опция, щях да го желая ", безапелационна е юрист Тошкова.

" Милена беше прелестно дете, лъчезарна и усмихната. Ако би трябвало да съм почтена, по-добре да съм майка на палач и детето ми да е живо. Тя да го беше умъртвила, не той нея. Не бива килърът на Милена да излезе на независимост! Само това ви апелирам. Този човек, не, той не се назовава човек - той е палач. Искаме доживотна! И за нас може да няма живот занапред нататък, тъй като си загубихме детето, само че и за него да няма ", шокира майката на Милена - Ангелина Динова, с думите си, предадени от " Трафикнюз ".

Изневерявал онлайн

Патологична ревнивост, изпитвана от Илиян Рангелов, е главният претекст за жестокото ликвидиране на годеницата му Милена Димова, е заключението на криминалистите за бруталното закононарушение, написа " България Днес ". Ироничното е, че по време на следствието е открита любовна преписка сред Илиян и друго момиче. Чатовете в обществените мрежи съдържали цинични подмятания и полови въпроси, настояват околните на жертвата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР