Жестокият побой е извършен на 4 март 2021 г. Александър

...
Жестокият побой е извършен на 4 март 2021 г. Александър
Коментари Харесай

20 г. затвор и 900 000 лв. кръвнина за насилник, убил жена си при поредния побой


Жестокият побой е осъществен на 4 март 2021 година Александър А. и 29-годишната му жертва живеели на фамилни начала в продължение на 10 години. През цялото време младата жена е била подложена на психически и физически тормоз. 

За упражненото домашно насилие жената сезирала полицията, а през 2018 година и Районния съд в Тетевен, но делото в съда било прекъснато по нейно предпочитание, откакто Александър се разкаял и заречен да се поправи.

Не след дълго обаче тетевенката не издържала и се преместила да живее при майка си, само че обвиненият траял да я преследва и заплашва. На 3 април 2021 година вечерта двамата се срещнали в жилището на Александър. Между тях зародил скандал, който минал в побой. В резултат от насилието 29-годишната жена изпаднала в безсъзнание, но мъжът я оставил да лежи на леглото в спалнята. Едва сутринта, той се обадил по телефона на собствен другар и извикали спешна помощ. Жената била откарана в болничното заведение в дълбока кома с забележими пострадвания, където на 11.03.2021 година умряла.

Обвинителният акт е импортиран от Окръжна прокуратура-Ловеч. След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, убиецът е приет за отговорен и е осъден за породена гибел след нанесен побой, при изискванията на домашно принуждение и с особена свирепост. Решението на Окръжния съд в Ловеч срещу Александър, който е с три предишни присъди за безчинство, е доживотен затвор и да заплати на околните на убитата обезщетение за породени неимуществени вреди в размер на общо 900 000 лв..

Наказанието е доказано от Апелативен съд-Велико Търново. Върховният касационен съд обаче е изменил присъдата, като е понижил наложеното наказване от пожизнен затвор на двадесет години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР