Жесток конфликт се разиграва между съседите, които живеят на ул.

...
Жесток конфликт се разиграва между съседите, които живеят на ул.
Коментари Харесай

Бизнесмен прокопа тунел под Главната на Пловдив, съседите бе...

Жесток спор се разиграва сред съседите, които живеят на ул. „ Княз Александър I Батенберг “ 5 и 7 до Римския стадион.

Светлана Варадинова, една от притежателите на жилищата, твърди, че предприемачът Мирослав Стамов е прокопал тунел под постройката на Главната към другия си парцел на ул. „ Отец Паисий”, а също така, с цел да отмъсти, че против него се пишат тъжби, е отрязал външната канализационна тръба, обвързвана с жилището на Варадинови.

Те живеят на петия етаж на кооперацията на ул. „ Княз Александър I”, 7. Стамов е притежател на първия и втория етажи, има парцел и в постройката на № 5.

Неговите съседи са разтревожени, че поради строителните работи в избите структурата на постройките стартира да се напуква.



Позицията на Мирослав Стамов е радикално противоположна.

„ Това са клевети. Долу има подземни води, които унищожиха стената и аз, както повелява законът, започнах дейности по укрепването на двете прилежащи здания. Канализацията не може да върви извън по калкана. Тя е противозаконна, както и мокрите пространства, които Варадинови са построили над спалните”, съобщи предприемачът.

Светлана Варадинова споделя, че поради самоуправството на съседа пребивавам в непрекъснат смут.

„ Върнах се от чужбина и добре, че видях, че част от външната канализационна тръба липсва. Не ми се мисли какво щеше да стане, в случай че бях пуснала вода”, описа за „ Марица” собственичката на жилището. Наложило се е да извика алпинисти, които да вържат тръбата.



Конфликтът сред предприемача и съседите е почнал от дълго време. „ Чух безумно блъскане в избените пространства, вследствие на които бяха избити прозорци, което е неприемливо по одобрения проект. Носещата стена беше разрушена. В избите работеха с бормашини и ударни чукове – беше като при земетресение”, разказва Светлана Варадинова.

Съседите са подали тъжби до районната администрация на „ Централен”, а по-късно до пловдивската прокуратура и полицията.

„ По сигнала на жителите направихме инспекция на място с присъединяване на представител на Археологическия музей. Установено е, че в подземното пространство са осъществени изкопни работи и се излива стоманобетонна структура. Има древен дувар, за който би трябвало да се произнесат археолозите и Министерството на културата”, изясни Георги Стаменов, кмет на регион „ Централен”.

От региона е публикуван констативен акт, а по-късно – и заповед за прекъсване на строителните работи.

„ Заповедта не ми е връчена. Утре отивам в кметството да я получа. На общото заседание на живеещите на № 5 беше взето решение за отводняване на избените пространства. Съседите ми дадоха мандат. Предприех дейности, като наех хидролог. Инженер – конструктор даде наставление по какъв начин да укрепим стените. Уведомил съм общината и съм показал мнение на конструктора с молба да пристигна комисия и да се произнесе”, описа Стамов. Тази вечер още веднъж е свикано общо заседание.

„ Съседите ги е боязън от Мирослав Стамов, той е неуправляем – каквото желае, това прави”, не отстъпва Светлана Варадинова. Тя подозира, че заможният й комшия желае да я принуди да продаде на безценица нейния парцел и той да си го купи.

Сградите на Главната са включени в колективен монумент на културата и подлежат на надзор и координиране с Министерството на културата.

Снимките са предоставени на " Марица " от Светлана Варадинова

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР