Жертвите при , предизвикани от мусонните дъждове на много места

...
Жертвите при , предизвикани от мусонните дъждове на много места
Коментари Харесай

Наводненията в Пакистан взеха над 1000 жертви

Жертвите при, провокирани от мусонните дъждове на доста места в Пакистан от средата на юни към този момент станаха повече от 1000, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

По данни на пакистанската Служба за битка с бедствия и повреди от началото на сезона на мусоните, който тази година стартира по-рано от нормално, са починали 1033 души. Броят на жертвите надвиши през днешния ден 1000, откакто управляващите в Северозападната погранична провинция и южната Синд оповестиха за нови смъртни случаи.

Шери Рехман, която е сенатор и министър за климата, сподели във видеообръщение в Туитър, че Пакистан претърпява " сериозна климатична злополука, една от най-големите за това десетилетие ".

Папа Франциск съобщи през днешния ден, че в мислите си е с " популацията в регионите на Пакистан, наранени от пагубните наводнения ". Той сподели това по време на поклонническото си посещаване в италианския град Акуила, който пострада при разрушително земетресение през 2009 година

" Моля се " за многото жертви, ранени и евакуирани, както и за своевременна и великодушна взаимност от страна на интернационалната общественост ", добави папата.

Наводненията, които бяха провокирани от изсипалите се напоследък над Пакистан огромни количества дъжд, отнесоха цели села и унищожиха насаждения. Армията и избавителните екипи изтеглиха хора в лагери за краткотрайно настаняване и осигуриха храна за хиляди пакистанци, прокудени от домовете си.

Безпрецедентният сезон на мусоните засегна и четирите пакистански провинции. Близо 300 000 къщи са разрушени, редица пътища на процедура са непроходими, има и повсеместни прекъсвания на тока, които оставиха на мрачно милиони хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР