Жертвите от двете страни на конфликта в Ираел продължават да

...
Жертвите от двете страни на конфликта в Ираел продължават да
Коментари Харесай

Израел сформира военен кабинет. Очаква се мащабна сухопътна офанзива

Жертвите от двете страни на спора в Ираел не престават да нарастват.
Палестинските здравни чиновници оповестяват, че при ответните въздушни удари на Израел в Газа са починали 1200 души.Израелските жертви при офанзивата на Хамас през уикенда също са 1200.
Въздушните удари на Израел не престават, като се и огромна сухопътна атака в Ивицата Газа.

Стотици хиляди бойци са струпани покрай региона, подготвени “да изпълнят задачата, която ни е дадена “, предава английската " Би Би Си "

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и водачите на опозицията се зарекоха да " заличат Хамас от лицето на земята ".

Заедно с някогашния министър на защитата и водач на центристката опозиционна партия Бени Ганц, Нетаняху образуваха боен кабинет.

Израелската войска твърди, че последните й въздушни удари в линията Газа имат за цел да унищожат мрежа от тунели, която от десетилетия е служила като действен център на Хамас.

„ Мислете за линията Газа като за един слой за цивилни и втори слой за бойци на „ Хамас “, споделя представителят на Израелските военни Джонатан Конрикус, представен от „ Би Би Си “

По думите му тунелите са издигнати през годините, откогато Хамас поема властта в Газа през 2007 г.Тунелите са служили на „ Хамас “ да вършат разнообразни доставки, както и да възнамерява и осъществя интервенции против Израел.

Мащабите и смисъла на тунелите са прикрити от гъсто обитаемоте региони на повърхността, доста от които в този момент лежат в руини, счита той.

Единствената електроцентрала в Газа към този момент не работи, а Израел спря доставките на електричество, медикаменти, храна, гориво и вода за линията.

Без зареждане са и лечебните заведения, където се лекуват хиляди ранени.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за неотложен филантропичен достъп до линията Газа, предава английската „ Би Би Си “

Продължава мобилизацията на резервисти. До момента се оповестява за близо 400 хиляди души към този момент се причислиха към редиците на израелската войска.

Очаква се Израел да стартира огромна сухопътна атака в Ивицата Газа.

Стотици хиляди бойци са струпани покрай Газа.

Съединени американски щати ще усилят спомагателната военна помощ за израелската войска, заяви американският президент Джо Байдън на кръгла маса във Вашингтон с водачи на еврейската общественост.

Взнак на взаимност със страната, по-късно денем в Израел се чака да дойде и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР