Жертвите на урагана Ирма вече са над 80 души. Особено

...
Жертвите на урагана Ирма вече са над 80 души. Особено
Коментари Харесай

Ураганът Ирма засегна хиляди сгради в Хавана, жертвите му са над 80

Жертвите на урагана " Ирма " към този момент са над 80 души. Особено тежък е случай във Флорида, при който са починали 8 души в дом за възрастни. Причината - поради " Ирма " е било прекратено електрозахранването и възрастните хора са се задушили, тъй като климатиците в постройката са спрели да работят и да вкарват въздух. Започнато е престъпно следствие.
Иначе повече от 4 хиляди жилищни постройки в кубинската столица Хавана са потърпевши от урагана " Ирма ", който връхлетя острова в края на предходната седмица, съобщи БГНЕС.
Според данните на в. " Гранма " точният брой на засегнатите здания е 4288. От тях, по предварителна информация, 157 са сринати радикално, а 986 - единствено отчасти. Останалите къщи пък са с изцяло или отчасти унищожени покриви.
Кварталите Ведадо, Централна Хавана, Стара Хавана и Мирама страдат най-тежко вследствие на " Ирма ", защото в тях има голям брой здания, неспособни да устоят на естествените стихии.
Мощният вихър мина през Куба на 9 септември, достигайки петата най-висока степен по скалата на Сафир-Симпсън. За момента се оповестява за 10 жертви и големи стопански вреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР