Жертвите на урагана Ирма станаха вече 28 души, като трима

...
Жертвите на урагана Ирма станаха вече 28 души, като трима
Коментари Харесай

Жертвите на Ирма се увеличават

Жертвите на урагана " Ирма " станаха към този момент 28 души, като трима от тях са починали в щата Флорида - поради произшествия, провокирани от неприятното време.
" Ирма " към този момент стартира да губи мощ, само че към момента остава рисков вихър - от второкласен. Показателно е, че единствено за 90 минути нивото на водата в Нейпълс, Флорида се подвигна над 2 метра, откакто ураганът към този момент доближи територията на американския щат. За благополучие на Маями се размина, само че Тампа занапред ще страда от бурята и 500 000 къщи там са застрашени от предстоящите талази с височина от 8 до 11 метра.
" Ирма " ще остане вихър чак до понеделник сутринта и към момента има ветрове със скорост 175 км в час. Ветрове с такава скорост духат в радиус от 130 км от окото на урагана, до момента в който ветрове със скорости, свързвани с тропически стихии, обгръщат по-голяма повърхност - с радиус към 350 км. След като се придвижи около брега " Ирма " ще навлезе във вътрешността към северната част на щата и югозапада на Джорджия в понеделник следобяд.
Иначе ураганът остави доста сериозен отпечатък в Куба. Столицата на островната страна - Хавана, продължава да се бори с следствията, написа БГНЕС. Потопена е известната хаванска крайбрежна „ Малекон” и доста улици край брега. В събота върху града се стовариха талази с височина до 11 метра и водата проникна повече от половин километър във вътрешността в града. В някои региони, да вземем за пример в централния Ведадо, хората се придвижваха до кръста или даже до гърдите във вода. По улиците плават коли, мебели, парчета от мебелировка. В приложимост влязоха лодки за напредване. Градът е без централно електроснабдяване.
Епицентърът на урагана мина на повече от 200 км от кубинската столица, само че в двумилионния град на брега на Атлантическия океан през целия съботен ден духаше стремителен вятър и валеше мощен дъжд. Пострадаха доста здания на крайбрежната улица, в това число хотели и посолството на Съединени американски щати. На доста места, от които водата към този момент се отдръпна, останаха непроходими за коли поради заградилите пътя счупени дървета.
Наводнен се оказа и курорта Варадеро на 140 км източно от Хавана. До обяд на 11 септември остава затворена и аерогарата „ Хосе Марти”.
Тепърва ще излиза наяве каква е цената на вредите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР