Жертвите на трагедията се идентифицират, имало е втори шофьор Съвместно

...
Жертвите на трагедията се идентифицират, имало е втори шофьор Съвместно
Коментари Харесай

Сарафов: Имало е взрив, но въпросът е дали е бил вътре в автобуса или е от сблъсъка му с мантинелите

Жертвите на нещастието се разпознават, имало е втори водач
Съвместно съвещание на следствието и прокуратурата се е провело след нещастието с 45 жертви на Автомагистрала „ Струма “.

На него е било конкретизирано приемането на всички документи от РСМ за компанията, за рейса, както и в най-кратък период биологичен материал от околните и роднините на жертвите. Процесът към този момент е почнал. Към РСМ е изпратен описът с пасажерите от рейса и процесът по идентифициране е почнал. Случаят е с приоритет “, сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов от мястото на случая на Автомагистрала „ Струма “.

„ Трагедията е огромна, 12 деца изгубиха живота си “, сподели от своя страна основния прокурор на Северна Македония Любомир Йовевски. „ Съболезнования за жертвите. Дълги години имаме положително взаимоотношение с прокуратурата в България и ще работим дружно ", сподели Йовевски.

„ Картината на нещастието се обяснява с всеки минал час. Разпитват се очевидци както очевидци, по този начин и претърпели нещастието. Само двама от потърпевшите са в съответно положение и могат да дадат свидетелства “, сподели още Борислав Сарафов.

Установено е, че е имало гърмеж в рейса, само че още не са ясни аргументите за него.

„ Въпросът е дали гърмежът е породен вътре в рейса или от конфликта му с мантинелите. Четирите рейсове от групата са се движили на разстояние 15-20 минути един от различен ", уточни Сарафов.  

Имало е втори водач, допуска се, че и двамата водачи са починали, само че информацията не е дефинитивна.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева също беше на мястото. Тя увери, че прокуратурата ще направи всичко за бързо следствие и изрази съболезнования.

Към момента в РСМ няма да се организира в допълнение досъдебно произвеждане, към този момент то ще е единствено на територията на България, обявиха прокурорите.

Вилма Русковска от спецпрокуратурата в РСМ изясни, че компанията транспортьор е на 20 години, до момента не са имали произшествия, само че би трябвало да се ревизира съответната документи за техническото положение на рейсовете. По първична информация авариралият рейс е нов, единствено от три години е в употреба.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР