Жертвите на терористичната атака в Барселона от четвъртък вечер вече

...
Жертвите на терористичната атака в Барселона от четвъртък вечер вече
Коментари Харесай

Жертвите на атентата в Барселона достигнаха 15

Жертвите на терористичната офанзива в Барселона от четвъртък вечер към този момент са 15, оповестиха локалните управляващи.
Междувременно в болница остават над 50 души, съобщи в. „ Ла Вангуардия”. По информация на изданието, към 10 от потърпевшите са в сериозно положение.
По-рано испанската полиция заяви, че е идентифицирала водача на вана, с който бе осъществена офанзивата. Каталунският вътрешен министър Йоаким Форн съобщи пред локалното радио, че " всичко подсказва, че водачът на транспортното средство е Юнес Абуяакуб. 22-годишният мароканец е на независимост и полицията не е сигурна дали той към момента се намира в Испания.
На 17 август микробус се вряза в множеството на туристическата улица „ Лас Рамблас “ в Барселона, вследствие на което бяха убити 13 души. Отговорност за офанзивата пое терористична формация " Ислямска страна ". След това каталонска полиция ликвидира в град Камбрилс, в южната част на самостоятелната испанска област, петима терористи, които се пробвали да извършат терористичен акт, сходен на този в Барселона.
Вестник „ Ел Паис “ писа, че имамът от каталунския град Рипол, провинция Жирона, мароканецът Абделбаки ес Сати, е основният уредник на терористичните актове. Твърди се, че имамът е лидер на терористична клетка и е виновен за радикализирането на терористите и насърчаването им да извършат нападенията в Барселона и Камбрилс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР