Жертвите на руската атака в украинското селище Чaплине станаха 25,

...
Жертвите на руската атака в украинското селище Чaплине станаха 25,
Коментари Харесай

25 са жертвите на руския ракетен обстрел в Чаплине

Жертвите на съветската офанзива в украинското населено място Чaплине станаха 25, измежду тях деца на 6 и 11 години. Ранените са повече от 30. Според Киев е нападнат пътнически трен, Москва твърди, че композицията е била военна и в нея е имало над 200 резервисти - информация, която украинският общоприет щаб не е коментирал.

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси изрази вяра, че специалисти от организацията ще могат да посетят Запорожката АЕЦ " до дни ". По информация на съветски медии за малко работа са прекъсвали два от шестте енергоблока на централата. Според украинската страна оборудването е изключено от мрежата на намиращия се наоколо град Енергодар.

След двете съветски офанзиви в Чаплине е безшумно. Според информацията на Киев селището е било подложено на артилерийски обстрел, а по-късно, в резултат на ракетен удар, се възпламеняват 5 вагона на гарата. Хората разчистват провалите след нападението. Повечето още са в потрес.

Според представителя на военното министерство на Русия, съветските военни са поразили боен трен.

" След директно попадение на ракета " Искандер " по боен трен на жп гара " Чаплино ", в Днепропетровска област, са унищожени над 200 резервисти от украинските въоръжени сили и 10 единици военна техника, които са пътували към зоната на военните дейности в Донбас ", съобщи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата на Русия.

Киев не е коментирал информацията за гибелта на военни. А Москва продължава да отхвърля, че нападна цивилни. Обстрелът на Чаплине беше остро наказан.

" Европейски Съюз остро осъжда следващата отвратителна офанзива на Русия против цивилни: в Чаплине, на Деня на Независимостта на Украйна. Извършителите на съветския ракетен тероризъм ще бъдат подведени под отговорност ", съобщи Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност (туит)

Русия и Украйна не престават взаимно да се упрекват за офанзиви в региона на АЕЦ " Запорожие ". Днес сигурността на централата беше акцент в срещата на френския президент Еманюел Макрон и Рафаел Гроси - общоприет шеф на МААЕ. В изявление за Франс24, Гроси сподели, че организирането на задача до централата е комплицирана задача, само че изрази вяра визитата да се случи " до дни ".

" Трябва да определим каква тъкмо ще бъде задачата на задачата - какво ще вършим ние - аз и специалистите, когато стигнем там.... Имаме интернационална поддръжка. Киев е " За " визитата. Москва също. Трябва да отидем до там - и да се надяваме, че това ще се случи доста, доста скоро ", сподели Рафаел Гроси, общоприет шеф на МААЕ.

Енергодар - градът, където се намира АЕЦ " Запорожие ", е на ръба на " филантропична рецесия " - без вода и ток. Не е ясно дали прекъсването на електричеството е засегнало централата. Според съветски медии ток няма и в Херсон и Мелитопол.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР