Жертвите на насилието в Република от близо седмица, вече са

...
Жертвите на насилието в Република от близо седмица, вече са
Коментари Харесай

Над 100 загинали при насилието в Южна Африка

Жертвите на насилието в Република от близо седмица, към този момент са минимум 117. Това съобщи Франс прес, като цитира изказване на държавното управление. Предишните данни бяха за 72 починали.

Районът към Йоханесбург е " като цяло спокоен ", съобщи министър Кумбудзо Нтшавхени. Тя посочи, че починалите там са 26, а в провинция Квазулу-Натал, където първо пламна насилието - 91. Южноафриканската войска стартира да разполага 25 000 бойци, които да оказват помощ на полицията да се оправи с размириците и конфликтите, провокирани от влизането в пандиза на някогашния президент Джейкъб Зума, съобщи Асошиейтед прес. Това е най-голямото разполагане на бойци след края ръководството на бялото малцинство през 1994 година.
 Нова вълна на COVID-19 в Южна Африка, отново лимитират събирането на хора Нова вълна на COVID-19 в Южна Африка, отново лимитират събирането на хора
Южна Африка удължи продължителността на вечерния час и ограничи броя на хората, които е позволено да се събират на едно място, с цел да за...

Южноафриканските въоръжени сили активизират и запасите си от 12 000 бойци. Като проява на мощ ескорт с над 12 бронетранспортьора с бойци дойде през днешния ден в найнаселената южноафриканска провинция Гаутенг, в която се намират най-големият град Йоханесбург и столицата Претория. Останалите седем провинции на РЮА, с изключение на Гаутенг и Квазули-Натал, не са обхванати от насилието. Над 1700 души бяха задържани за обири. След влизането на Зума в пандиза за изтърпяване на присъда за пренебрежение към съда негови последователи, смятащи го за народен воин, излязоха на митинги. Те обаче скоро прераснаха във вандалски дейности, палежи и плячкосване на магазини, а силите на реда не съумяха бързо да овладеят обстановката, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР