Жертвите на нападението вече достигнаха 143 Единадесет души бяха арестувани

...
Жертвите на нападението вече достигнаха 143 Единадесет души бяха арестувани
Коментари Харесай

Федералната следствена служба на Русия: Заподозрените за атентата са имали контакти с Украйна

Жертвите на нападението към този момент доближиха 143
Единадесет души бяха задържани по отношение на осъщественото през вчерашния ден нахлуване в концертна зала в предградие на Москва, при което починаха 115 души, съобщи Франс прес.
 
Директорът на Федералната работа за сигурност (ФСС) осведоми президента Владимир Путин, че са " арестувани 11 души, включително четирима терористи, взели директно присъединяване в атентата ", се споделя в прессъобщение на Кремъл.

Тези четирима души, обвинени, че са причинителите на офанзивата, са били задържани в граничещата с Украйна и Беларус Брянска област, посочи по-късно Следственият комитет. ФСС твърди, че те са имали контакти " с украинската страна ".

Руските управляващи не показаха никакви доказателства за тези хипотетични връзки, а Украйна отрече още през вчерашния ден да е забъркана по какъвто и да било метод, написа Българска телеграфна агенция.
 Снимки: АР/БТА
Москва не е коментирала изказванието на групировката " Ислямска страна ", че стои зад атентата, а президентът Владимир Путин не се е появявал на обществени места след нападението, което е най-смъртоносното в Русия от средата на 2000 година насам.
 Снимка: АР/БТА
Според първичните резултати от следствието аргументите за гибелта на хората в концертната зала " Крокус сити хол " в град Красногорск, граничещ на северозапад със столицата Москва, са " огнестрелни рани " и задушаване от дима, обявиха от Следствения комитет. Нападателите са употребявали автоматизирани оръжия и са запалили постройката със запалителна течност, допълват следователите.
 Снимка: АР/БТА Нападението в " Крокус сити хол " - последователност на известното все още
По обед съветски медии и международни организации обобщиха в цифри данните за нападението в " Крокус сити хол " в Подмосковието, осъществено нощес по време на концерт на съветската група " Пикник ":
над 150 са убитите съгласно съветския Следствен комитет. 145 са ранените съгласно Министерството на здравеопазването. 4 деца са измежду жертвите. В лечебни заведения са 121 ранени. От тях 60 са в тежко положение. Сред ранените има 3 деца. Задържаните за нападението са 11, оповестява Федералната работа за сигурност. От тях 4 са директно забъркани. Десетки са били избавителните екипи пратени на мястото на нещастието. Над 600 донори са откликнали още в първия час след апела на здравните управляващи да дадат кръв за потърпевшите в нападението.  Снимки: АР/БТА В евакуацията на хората в " Крокус сити хол " участваха екипите за незабавно деяние и пожарникари, а комплексът, в който се намира концертната зала, се претърсваше от съветските Сили за бързо реагиране, от Мобилния отряд със особено предопределение и от съветската национална армия Росгвардия. Около една трета от постройката на комплекса е била обхваната от пожар при нападението. Около 13 000 квадратни метра повърхност е била засегнатата от пламъците. 160 тона вода са били употребявани от хеликоптерите, участващи в гасенето на пожара. Покривът на комплекса е съвсем напълно рухнал. Към 00:55 ч. московско време пожарът е локализиран, само че към 06:00 ч. московско време в постройката към момента е имало огнища на пламъци, показва ТАСС. " Крокус сити хол " е концертна зала в град Красногорск, в Подмосковието, ситуирана в бизнес центъра " Крокус " при станцията на московското метро " Мякинино ". Сградата е благосъстоятелност на " Крокус груп " на предприемача Араз Агаларов. Комплексът има 7 етажа с обща повърхност от 38 000 квадратни места. Залата " Крокус сити хол " е с 6200 места, напомня Асошиейтед прес. В комплекса има зали с общо над 9500 места, добавя ТАСС. Той е открит на 25 октомври 2009 година, показва съветската новинарска организация  Снимка: АР/БТА Реакцията на управляващите на нападението в Москва и Русия включваше засилени ограничения за сигурност на четирите московски летища, разединение на Червения площад, усилване на ограниченията за сигурност по гарите в Москва, анулация на всеобщи мероприятия в Москва и Московска област. Засилване на ограниченията за сигурност и в други субекти на Русия, като Дагестан, Северна Осетия, Татарстан и други
На ексклузивен брифинг съветският президент сподели, че Русия нееднократно е прекосявала през най-трудните тествания, само че е станала още по-силна и по този начин ще бъде и в този момент. " Терористите ги чака единствено отмъщение и давност, за тях няма бъдеще "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР