Жертвите на мощния взрив в Истанбул са шест, а ранените

...
Жертвите на мощния взрив в Истанбул са шест, а ранените
Коментари Харесай

Шест жертви и 53-ма ранени при експлозията в Истанбул

Жертвите на мощния гърмеж в Истанбул са шест, а ранените 53-ма. Няма данни за потърпевши българи. Президентът Реджеп Ердоган заподозря терористична офанзива и разгласи, че Турция ще се опълчи на терора. Случаят е стихотворец от локалната прокуратура, а съдът наложи възбрана за разпространение на вести за гърмежа, оповестява Българска национална телевизия.

Мощната детонация провокира суматоха измежду хората на бул. " Истиклял " в истанбулския квартал " Бейоглу ". Взривът избухна към 16:20 часа локално време. Той е регистриран от видеонаблюдение. На фрагменти в обществените мрежи се виждат пламъци и черен кратер.

По това време в неделния следобяд пешеходната комерсиална улица, която стартира от площад " Таксим ", е доста оживена. Тук идват поданици на града, които пазарят, туристи и разхождащи се фамилии.

На мястото на гърмежа дойдоха доста коли за спешна помощ. Районът бързо беше отцепен и се извърши с полиция. Над площад " Таксим " беше забелязан хеликоптер. Първите данни за детонацията заяви валията на провинция Истанбул Али ЙерлИкая, само че информацията беше нищожна.

Турският медиен регулатор разгласи, че има правосъдна възбрана за разпространение на вести за случая. В късния следобяд турският президент Реджеп Ердоган приказва пред публицисти. Той назова случилото се " подло нахлуване " и даде обещание, че причинителите ще бъдат разкрити.

" Първо желая да поднеса съболезнования на околните на починалите при бомбената офанзива и бързо възобновяване на ранените на улица " Истиклял ". Загинали са шест души - четирима от тях са убити на място и още двама са умряли в болничното заведение. По последни данни броят на ранените е 53-ма. Първоначалните наблюдения и сведения демонстрират, че това мирише на тероризъм. Има данни, че жена е изиграла роля за събитията ", съобщи турският президент Реджеп Ердоган.

Истанбулската прокуратура стартира следствие, за което са назначени петима прокурори. Властите не показват обвинени за гърмежа. Случаят подсети за двойния бомбен атентат край стадиона на " Бешикташ " през 2016 година, при който починаха 38 души. Отговорност пое клон на ПКК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР