Жертвите на коронавируса в България вече са 12, след като

...
Жертвите на коронавируса в България вече са 12, след като
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Два-три дни спад на заразените и ограниченията падат, увери Борисов

Жертвите на ковид в България към този момент са 12, откакто през вчерашния ден е умрял мъж на 81 години от Стара Загора, а през днешния ден в " Пирогов " е умрял мъж на 58 години. Общо 479 станаха инфектираните в страната, като измежду тях е 9-годишно дете от Варна и трима депутати. Заразените по света към този момент са над 1 млн. Парламентът се събира през днешния ден, с цел да реши дали да удължи изключителното състояние до 13 май и да актуализира бюджета.

" Дневник " следи в действително време обстановката с ковид в България.

Ключови моменти
08:59Борисов: Три дни спад на болните и падат ограничениятаТри дни подред Мутафчийски (председателят на Националния действен щаб, б.а.) да каже, че болните понижават и платото е трансферирано, внезапно ще издърпаме ограничаващите ограничения обратно, сподели през днешния ден министър председателят Бойко Борисов на конференция в Министерски съвет. Той увери, че през вчерашния ден е излязъл последният му негативен тест. " Това го споделям във връзка слуховете, че съм болен и по тази причина удължаваме изключителното състояние ", сподели Борисов.

" Следващите две-три седмици ще е пикът, чакаме. Все по-тежко ще става и не можем да разхлабваме. Всяка мисъл да пуснем младите напред, да изградят имунитет, значи - ето тези ще умрат, а тези ще живеят ", добави той. 08:5908:58Всички медицински и немедицински лица, които са на първа линия в битката с ковид, през днешния ден ще получат обещаните от премиера по 1000 лв. в допълнение, заяви през днешния ден министърът на здравеопзването Кирил Ананиев. Той добави, че това е чистата сума, а другояче става дума за 1537 лв. преди налози и осигуровки.

Според Ананиев спомагателни средства ще получат 1700 души от 34 лечебни заведения, като за това са отпуснати 2.6 млн. лв.. Още 3.4 млн. лева ще се дадат за спомагателни средства за работещите в центровете за незабавна помощ, Регионалните здравни инспекции и Центърът по заразни и паразитни заболявания.08:50Първи отчет на медицинския съветМедицинският експертен съвет към премиера Бойко Борисов показа отчет от 400 страници. В него има рекомендации към извънболничната и болничната помощ и общи правила за държание, и взимане на ограничения. Съветът е на мнение, че препоръчаните до в този момент ограничения са наложителни08:04Жертвите в България към този момент са 12Жертвите на ковид в България към този момент са 12. Вчера е умрял мъж на 81 години в Стара Загора. Днес сутринта е умрял и мъж на 58 години в " Пирогов ".

Заразените хора в България са 477, като 179 болница, а 20 са в тежко положение и са интубирани. Излекуваните от ковид българи са 30.
Общо за денонощието са открити 28 нови случая, като 8 са настанени в болница. От новозаразените 21 са в София, в Пловдив и Смолян са по двама, а по един има в Бургас, Кърджали и Велико Търново. Заразените с ковид медици към този момент са 21. В " Пирогов " е признато дете на 4 години със двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове, като то се изследва дали е инфектирано. Тест се прави и на задържан.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1452)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР