Жертвите на катастрофи през изтеклата година са били със 70

...
Жертвите на катастрофи през изтеклата година са били със 70
Коментари Харесай

Със 70 по-малко са били жертвите на пътя тази година

Жертвите на произшествия през изтеклата година са били със 70 по-малко, в сравнение с през 2017-та, регистрират от Министерство на вътрешните работи. 609 души са изгубили живота си в резултат на пътен случай. Ранените са над 8400, което е с 225 души по-малко по отношение на 2017-а.
 Жертвите на пътя в България се нараснали, оставаме измежду първенците в Европейски Съюз
Пред " Хоризонт " някогашният началник на Пътната полиция Алекси Кесяков предложи се да кара безвредно и предизвести:

" Няма малко и огромно превишение. Ние доста постоянно подценяваме заплахата скорост. Трябва да не забравяме когато участваме в придвижването, че би трябвало да стигнем там, за където сме тръгнали. Което значи, че би трябвало да управляваме деликатно нашето транспортно средство. Ако сме пешеходци, да внимаваме, тъй като на пътя стават произшествия, да се пазим и ние ", съобщи Кесяков.

Стастиката демонстрира, че жертвите на пътя в Европейски Съюз през 2016 година са 25 624, с към 500 по-малко от 2015 година От 1996 година до 2016 година броят им понижава с 57.4%. Според Евростат България е с най-смъртоносните пътища. Жертвите у нас са 99 на 1 млн. души население, два пъти повече от междинното за Европейски Съюз (50 на 1 млн.) и три пъти и половина повече от страната с минимум починали на пътя в Европейски Съюз - Швеция.

Статистиката на Европейски Съюз демонстрира, че Полша, България, Хърватия, Латвия, Литва и Гърция бележат прогрес в понижаване на броя на починалите, само че като цяло това са страните, в които жертвите от произшествия са най-вече.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР