Жертвите на катастрофи от началото на годината са 166, а

...
Жертвите на катастрофи от началото на годината са 166, а
Коментари Харесай

166 души са загинали по пътищата от началото на годината

Жертвите на произшествия от началото на годината са 166, а ранените са 2536. Има спад, само че към момента не е това, което желаем и се стремим. Това заяви шефът на Главна дирекция " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски по време на финалното събитие на второто издание на акцията " Най-добър млад водач на България 2019 година

" В съпоставяне със същият интервал на предходната година при броя на ранените имаме спад с към 10 %, а починалите са с осем по-малко ", посочи Терзийски.

Тридесет младежи мерят сили във второто издание на самодейността " Най-добър млад водач на България ". Идеята е на FIA - Международната автомобилна асоциация, а у нас тя се организира от Съюза на българските автомобилисти, като сътрудник в нея е Главната дирекция " Национална полиция ". Стартът на надпреварата бе даден тази заран.

Автомобилът е наслаждение, само че и отговорност, уточни основен комисар Христо Терзийски. Той призовал участниците да бъдат извънредно виновни на пътя, освен по време на надпреварата, само че и по-късно. Терзийски уточни, че седем от позволените до финала на миналогодишното издание 30 младежи, през лятото на 2018 година, са създали нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Началникът на отдел " Пътна полиция ", комисар Росен Рапчев прикани участниците да бъдат толерантни на пътя.

През актуалната година над 4 000 души, които дават отговор на условието на регламента, са се явили на първия кръг, който е онлайн решение на листовки. В съпоставяне с предходната година, искащите са били с 500 повече, само че към момента има измежду тях които не знаят какво покрива наложителната застраховка " Гражданската отговорност ", както и не показват вярно мислене при пешеходните пътеки, уточни ръководителят на СБА Емил Панчев.

На откриването на церемонията участваха още Малина Крумова, ръководител на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", доктор Надежда Тодоровска, зам.-генерален шеф на БЧК и представители на ИААА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР