Жертвата на ужасяваща автомобилна катастрофа се възстановява, след като се

...
Жертвата на ужасяваща автомобилна катастрофа се възстановява, след като се
Коментари Харесай

Да загубиш 40 години: Странната история на мъж, блъснат от кола

Жертвата на ужасяваща автомобилна злополука се възвръща, откакто се разсънва от кома с убеждението, че към момента е през 1980 година

Последните мемоари на Лучано Д'Адамо са, че излиза от вкъщи си в Рим през март 1980 година, усеща неочакван мощен удар и по-късно вижда мрачевина.

Събуждайки се в болничното заведение няколко дни по-късно, той с контузия научава, че случаят се е случил през 2019 година, и се оказва, че не си спомня за последните четири десетилетия.

Лучано не се разпознава в огледалото като мъж на 63 години, нито пък старата „ непозната “, която му идва на посетители: брачната половинка му.

Доколкото знаеше, тя към момента беше 19-годишната му избраница, за която се надяваше да се ожени като млад мъж, изменена от възрастта и взаимния живот, който към този момент не помнеше. 

Лучано към момента се приспособява към това, че има наследник на 30 години, който е по-възрастен, в сравнение с е знаел, че е - и е учуден от смарт телефоните и GPS навигацията, до момента в който се среща още веднъж с един самоуверен нов свят. 

Пет години по-късно учебният педагог към момента работи с лекарите и фамилията си, с цел да сглоби изгубеното време, построява нови връзки със брачната половинка, сина и внуците си и постепенно се реинтегрира в 2024 година

Man is hit by a car... and wakes up in 1980: Father, 63, stirs from coma believing he is 24 after losing 39 years of memories - and is now living in a sci-fi reality baffled by smartphones and a son 'older than he is'
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Възстановяването е дълъг път за 68-годишния Лучано, който през годините, откогато се е събудил, последователно е възстановил някои мемоари.

Сега той работи в учебно заведение, като последователно се среща със актуалните традиции и технологии.

„ Все още си припомням изумлението, когато пътувах в кола, която ми показваше на екран картата на Рим, или по-скоро на Тутосита, както я наричахме, а гласът споделяше: „ След 100 метра завийте надясно “, описа той неотдавна пред Il Messaggero.

Веднага откакто се събудил през 2019 година, той изискал да се обади на майка си. Не знаел за странното мобилно устройство, което му било обещано - нито че майка му е умряла.

За Лучано също по този начин било предизвикателство да поздравява учтиво посетителите на болничното заведение - „ остарели другари “ , които познава от години - и да не ги разпознава. 

Когато брачната половинка му влезнала, тя била „ непозната “.

" Тя ме назова Лучано и аз се зачудих от кое място знае името ми " , сподели той. 

Доколкото му е известно, за първи път вижда 30-годишния си наследник. 

Но най-болезненото прекарване за Лучано е да се види в огледалото, оповестява изданието.

Той е изгубил спомените си за непрекъснатото остаряване в продължение на четири десетилетия и с смут видял, че го гледа дъртак с посивяла коса.

Докато Лучано е остарявал, изгубените мемоари са изтрили и опита му.

Той елементарно се схваща с деца, оповестява Corriere della Sera, само че има потребност от помощ, с цел да се научи още веднъж да поддържа връзка като дядо, а не като 24-годишен.

Днес той споделя, че към момента има провокации.

He wakes up after a coma and believes he is in 1980!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР